Boek
Engels

Finnegans wake

James Joyce (auteur), Seamus Deane (inleider)
A daring work of experimental, Modernist genius, James Joyce's Finnegans Wake is one of the greatest literary achievements of the twentieth century, and the crowning glory of Joyce's life. The Penguin Modern Classics edition of includes an introduction by Seamus Deane 'riverrun, past Eve and Adam's, from swerve of shore to bend of bay, brings us by a commodius vicus of recirculation back to Howth
Titel
Finnegans wake
Auteur
James Joyce
Inleider
Seamus Deane
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2015? | Andere uitgaves
LIII, 628 p.
ISBN
9780141183114 (paperback)

Andere talen:

Over James Joyce

James Augustine Aloysius Joyce (Dublin, 2 februari 1882 – Zürich, 13 januari 1941) was een Iers schrijver die wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van de 20e eeuw. Zijn hoofdwerk is de roman Ulysses, die beschouwd wordt als hoogtepunt van het modernisme.

Biografie

James Joyce werd geboren in een rijke katholieke familie in Dublin die door omstandigheden in armoede terechtkwam. Hij studeerde literatuur aan het University College Dublin, alwaar hij het katholicisme afzwoer.

Toen in 1902 zijn studie was afgerond, besloot hij schrijver te worden en bezocht Parijs voor de eerste maal. In 1904 verhuisde hij met het kamermeisje Nora Barnacle naar het continent. Ze woonden 10 jaar in Triëst op Via Nicolo 30, waar hun zoon geboren werd. Joyce gaf er les aan de Berlitzschool.

Zijn Ierse achtergrond bleek essentieel voor zijn literatuur, want hij schreef uitsluitend over Ierse thema's. In 1902 versc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek