Boek
Nederlands

Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden

Jan Tytgat (auteur), Evelien De Vlieger (auteur), Sebastiaan Van Doninck (illustrator)
+1
Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden
×
Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden

Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kun je doodgaan van een bord bedorven spaghetti? Is plastic echt zo giftig? Allerlei vragen over verschillende soorten gif worden beantwoord. Met grappige kleurentekeningen, weetjes, vragen en een proefje. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Giftige stoffen
Titel
Gifalarm! : alles over gifslangen, cacaobonen en drugshonden
Auteur
Jan Tytgat Evelien De Vlieger
Illustrator
Sebastiaan Van Doninck
Taal
Nederlands
Editie
Hernieuwde uitgave
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
62 p. : ill.
ISBN
9789401471688 (hardback)

Besprekingen

Altijd al alles over gif willen weten? Wat is gif eigenlijk? Wat kan je doen als je gif binnen krijgt? Is alles giftig? En hoe herken je giftige dingen? Opgedeeld in hoofdstukken over planten, dieren, bacteriën, de aardkost, de mens en drugs. Veel rake informatie, met tussendoor interessante weetjes en feiten in een apart omlijnd kader zodat het niet afleidt van de hoofdtekst en meteen herkenbaar is. Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een korte quiz van twee of drie vragen, de antwoorden staan er ondersteboven bij. Ook worden er af en toe tips gegeven en wordt er verwezen naar instanties die je kunnen helpen, bijvoorbeeld met een noodnummer voor als je denkt dat je vergiftigd bent, of waar je naartoe kunt bellen met vragen over drugs. Met grappige kleurenillustraties en voorbeelden van dingen die giftig zijn, het effect van gif, maar ook hoe gif bijvoorbeeld door een indianenstam toegepast wordt op verdovende pijltjes in de jacht. Handig voor een spreekbeurt, werkstuk of gewoon v…Lees verder

Over Jan Tytgat

Jan Tytgat (6 januari 1963) is een Belgisch toxicoloog en professor aan de KU Leuven.

Opleiding

Na zijn de humaniora aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Antwerpen studeerde Tytgat Farmaceutische wetenschappen aan de KU Leuven. Vervolgens doctoreerde hij in de Fysiologie aan de medische faculteit van diezelfde universiteit. Als postdoctoraal onderzoeker was hij van 1990 tot 1992 actief aan de Harvard Medical School in Boston.

Academisch werk

Tytgat leidt het Labo voor Toxicologie en Bromatologie en is directeur van de afdeling biofarmaceutische wetenschappen van de dienst Research & Development van de KU Leuven (LRD). Hij publiceerde al meer dan 170 wetenschappelijke artikels. Van 2004 tot 2011 was Tytgat voorzitter van de Europese afdeling van de International Society on Toxinology.

Prijzen

Tytgat won onder meer de prijs van de onde…Lees verder op Wikipedia

Suggesties