Blu-ray
Engels

Top of the lake. [Seizoen 2], China girl

Jane Campion (regisseur), Ariel Kleiman (regisseur), Elisabeth Moss (acteur)
Rechercheur Robin Griffin is teruggekeerd uit Nieuw Zeeland en onderzoekt de zaak van het lichaam van een Aziatisch meisje dat aangespoeld is op het strand van Sydney.
Onderwerp
Australië
Titel
Top of the lake. [Seizoen 2], China girl
Regisseur
Jane Campion Ariel Kleiman
Acteur
Elisabeth Moss 1982- Gwendoline Christie David Dencik Ewen Leslie Alice Englert Nicole Kidman
Taal
Engels
Uitgever
Lumiere, © 2017
2 blu-ray's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
6 x 60 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003481044

Besprekingen

In 2013 zei regisseur-schrijver Jane Campion dat er geen vervolg zou komen op de serie 'Top of the lake'*, maar op verzoek van de producenten kwam er toch een tweede seizoen. Hoofdpersoon is opnieuw rechercheur Robin Griffin (Elisabeth Moss). Vijf jaar na de dramatische gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland keert Robin terug naar Sydney en pakt haar werk weer op, met een nieuwe partner (Gwendoline Christie). Op het strand van Sydney spoelt een koffer aan met het lijk van een jonge Aziatische vrouw erin. Robin onderzoekt de zaak, terwijl gebeurtenissen uit haar eigen traumatische verleden opspelen. De recensenten zijn opnieuw positief. Peter van der Lint (Trouw 21-9-'17) schrijft dat de bijzondere sfeer van seizoen 1 behouden is: '(...) Dat detective-element is eigenlijk slechts bijzaak. (...) Campion kraakt ondertussen harde noten over uitbuiting van Aziatische kindvrouwen, over het egoïsme van ouderloze echtparen met een kinderwens en over nog zo het een en ander. Het is doordacht gemaakt,…Lees verder

Over Jane Campion

CC BY 2.0 - Foto van/door Piotr Drabik from Poland

Jane Campion (Wellington, 30 april 1954) is een film- en televisieregisseur.

Campion is geboren in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde antropologie en deed later de Australian School of Film and Television. In 1993 won ze de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor de film The Piano. Die film werd ook in 1993 genomineerd voor acht Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder de prijs voor beste originele screenplay (door haar geschreven), de beste actrice (Holly Hunter) en de beste vrouwelijke bijrol (Anna Paquin).

Filmografie

  • An Exercise in Discipline - Peel (1982)
  • Passionless Moments (1983)
  • Mishaps of Seduction and Conquest (1984)
  • A Girl's Own Story (1984)
  • After Hours (1984)
  • Two Friends (1986) (televisie)
  • Dancing Daze (1986) (televisie)
  • Sweetie (1989)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties