Boek
Nederlands

Het boek van hoop : levenslessen voor een mooiere toekomst

+1
Het boek van hoop : levenslessen voor een mooiere toekomst
×
Het boek van hoop : levenslessen voor een mooiere toekomst Het boek van hoop : levenslessen voor een mooiere toekomst

Het boek van hoop : levenslessen voor een mooiere toekomst

Hoop: het mooiste cadeau voor iedereen. Levenslessen van 's werelds beroemdste antropoloog.

Wie de krantenkoppen scant – klimaatcrisis, pandemie, politieke onrust – kan soms moeite hebben optimistisch te blijven. Zelfs de grootste optimisten hebben hoop nodig, nu meer dan ooit.
In dit zeer urgente boek leert Jane Goodall, ’s werelds bekendste antropoloog, ons hoopvol te leven en ve
Extra onderwerp
levenskunst
Titel
Het boek van hoop : levenslessen voor een mooiere toekomst / Jane Goodall en Douglas Abrams
Auteur
Jane Goodall Douglas Carlton Abrams
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The book of hope : a survival guide for an endangered planet
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
271 p. : ill.
ISBN
9789402708752 (hardback)

Besprekingen

Jane Goodall (1934) kennen we als primatoloog. Meer dan zestig jaar bestudeerde ze van nabij het gedrag van chimpansees. Tegenwoordig is ze vredesambassadeur bij de VN en reist de wereld over om te spreken over hoop. Dit boek bevat inspirerende verhalen en herinneringen die ons vertellen dat er altijd hoop is. Ondanks het feit dat de wereld er in veel opzichten slecht aan toe is, is Jane ervan overtuigd dat het goed kan komen. En dat vindt ze om vier redenen die ze uitgebreid behandelt nadat ze uitlegt wat hoop is. Janes vier redenen zijn Het ongelooflijke menselijke intellect, De veerkracht van de natuur, De kracht van jongeren en De onverwoestbare menselijke geest. Ze legt aan de hand van voorbeelden uit waarom het nog niet te laat is en hoe we de problemen van deze wereld kunnen oplossen. Ze vertelt over boomplantprojecten en over kindsoldaten die nu een bron van hoop zijn voor hun omgeving. Ze spreekt met mensen die alle redenen hebben om zich hopeloos te voelen maar dat niet doen…Lees verder

Over Jane Goodall

Valerie Jane Morris-Goodall (Londen, 3 april 1934) is een Engelse antropologe en biologe, gespecialiseerd in ethologie en primatologie. Ze is het bekendst van haar zestigjarige studie van het sociale en familiale leven van de chimpansee, die zij vanaf 1960 bestudeerde in het Gombe Stream National Park in Tanzania. Ze is oprichtster van het Jane Goodall Institute en het jongerenprogramma Roots & Shoots.

Levensloop

Goodall was het eerste kind van Mortimer Herbert Morris-Goodall en Margaret Myfanwe 'Vanne' Joseph. Haar zus Judy werd geboren in 1938. Na de scheiding van haar ouders woonden de beide zussen bij hun moeder in Bournemouth in Engeland.

Goodall was al sinds haar jeugd geïnteresseerd in dieren. Na een secretariële opleiding werkte zij in 1957 en 1958 als secretaresse voor de antropoloog Louis Leakey in Kenia. Wegens haar voorliefde voor dieren vroeg Leakey haar om bij te dragen aan zijn onderzoek naar menselijk…Lees verder op Wikipedia