Wat & Hoe Stedentrip Rome bevat de Top 10 hoogtepunten van Rome, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Rome is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.


Rome is een drukke, moderne hoofdstad in het decor van antieke s

Onderwerp
Rome ; reisgidsen
Extra onderwerp
Rome, reisgidsen
Titel
Rome / tekst Jane Shaw ; herziening 2022 Jaap Verschoor
Auteur
Jane Shaw Jaap Verschoor
Bewerker
Tim Jepson Esther van Veen Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Rome
Editie
Elfde, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022 | Andere uitgaves
190 p. : ill.
ISBN
9789043924634 (paperback)

Besprekingen

De succesvolle ‘Wat & hoe select’-reisgidsen worden op regelmatige tijdstippen herzien. De stadsgids Rome is nu reeds aan een zesde herziene druk toe.
Deze handige pocketgidsen hebben zijn zeer bruikbaar tijdens de reis en bedoeld om mee te nemen tijdens een korte trip. Aan de binnenzijde van de voorflap vind je in verschillende kleuren een stadsoverzicht met de vijf Romeinse wijken, een metroplan en een overzichtskaart van een deel van de stad. Achteraan vind je de andere helft van de overzichtskaart, met vermelding van bezienswaardigheden. Daarnaast tref je nog een plattegrond van de Vaticaanse musea aan, een situeringplan van Rome en vier plaatsen buiten de stad die de moeite waard zijn, en praktische informatie over vervoer en openingstijden.
De gids opent met allerhande beknopte en interessante wetenswaardigheden over de stad. Handig is de lijst met de tien niet te missen hoogtepunten. Hierbij krijg je beknopte uitleg en praktische informatie met adressen en open…Lees verder
Onder de noemer 'Wat & Hoe SELECT' is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets in spiraalband met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid: er staan vrijwel geen stukken tekst in die bestaan uit meer dan tien regels. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan café's, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. De afdrukkwaliteit van de foto's kan beter, de informatie in de gids is te beknopt.

Suggesties