Boek
Nederlands

Bloeddorstige driften

Een veelbelovende vrouwelijke onderzoeksrechter in Parijs krijgt te maken met moorden waarbij de slachtoffers gruwelijk verminkt en deels opgegeten zijn, met verwijzingen naar prehistorische rituelen.
Titel
Bloeddorstige driften
Auteur
Jean-Christophe Grangé
Vertaler
Floor Borsboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La forêt des mânes
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2011
538 p.
ISBN
9789044516944 (paperback)

Besprekingen

Sommige mannen houden er rare versiertrucs op na. Onderzoeksrechter Taine bijvoorbeeld probeert zijn knappe collega Jeanne Korowa in bed te krijgen door haar mee te nemen naar de plaatsen delict van een bloeddorstige seriemoordenaar. De slachtoffers zijn telkens op gruwelijke wijze verminkt en half verorberd. Korowa, een ambitieuze Parisienne, voelt meteen haar hart sneller kloppen. Jammer voor Taine is hij niet de reden voor haar hernieuwde levenslust. Korowa, die een tijdlang antidepressiva slikte als waren het snoepjes, weet eindelijk weer zin aan haar bestaan te geven: seriemoordenaars klissen. De klopjacht op de kannibalistische seriemoordenaar brengt haar naar droefgeestige uithoeken zoals een voormalig martelkamp – een restant uit de Argentijnse militaire dictatuur – en een mistroostig, drijvend woud in de Zuid-Amerikaanse jungle.
Bloeddorstige driften is het derde boek uit een trilogie over het Kwaad door de Franse misdaadauteur Jean-Christophe Grangé. Zijn verled…Lees verder
In Parijs worden enkele moorden gepleegd, waarbij zelfs sprake is van kannibalisme. Jeanne Korowa is onderzoeksrechter en staat haar goede vriend en collega François Taine bij in diens onderzoek. Bij een onderzoek dat haar is toegewezen laat ze enkele personen afluisteren, onder wie zonder toestemming Antoine Féraud, een psychiater. Taine komt door een aangestoken brand om het leven. Jeanne zet heimelijk het onderzoek voort en boekt enig resultaat. Maar gezien het onwettige afluisteren kan zij niets bewijzen. Uiteindelijk krijgt zij door haar activiteiten problemen op haar werk en ze neemt vakantie op. Haar onderzoek zet zij voort. Er loopt een spoor naar Zuid-Amerika en zij volgt dat spoor op eigen kosten. Haar zwerftocht leidt haar naar de verste uithoek van Argentinië, waar zij de uiteindelijke confrontatie met het Kwaad aangaat. De auteur weet een huiveringwekkende spanning op te wekken (en houdt deze vast tot de verrassende ontknoping), mede door het gebruik van magische motieven…Lees verder

Over Jean-Christophe Grangé

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Jean-Christophe Grangé ((Boulogne-Billancourt, 15 juli 1961) is een Frans auteur van thrillers. Naast auteur is hij journalist en scenarioschrijver.

Bibliografie

  • De bloedrode gletsjer (Les Rivières pourpres), Meulenhoff, 1999
  • Het stenen concilie (Le Concile de pierre), De Geus, 2002
  • De vlucht van de ooievaars (Le Vol des cigognes), De Geus, 2002
  • Het wolvenrijk (L'Empire des loups), De Geus, 2004
  • Voorbij de zwarte lijn (La Ligne noire), De Geus, 2005
  • Duivelseed (Le Serment des limbes), De Geus, 2008
  • Godenstemmen (Miserere), De Geus, 2010
  • Bloeddorstige driften (La Forêt des Mânes), De Geus, 2011
  • De passagier (Le Passager). Vertaald door Floor Bosboom. De Geus, 2015

Externe links