De passie : roman

Jeanette Winterson (auteur), Geertje Lammers (vertaler)
Een soldaat-kok in het Franse leger verliest zijn hart aan Napoleon en vervolgens aan een Venetiaanse gondeliersdochter.
Titel
De passie : roman
Auteur
Jeanette Winterson
Vertaler
Geertje Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The passion
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2019 | Andere uitgaves
213 p.
ISBN
9789025457518 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een bediende van Napoleon, die is aangesteld om te voldoen aan de passie van de keizer voor kip, weet hoe belangrijk passies zijn en volgt ook zelf zijn hart. Als hij met het Franse leger in Rusland is, besluit hij te deserteren met een collega. Bij hen voegt zich een zeer bijzondere Venetiaanse vrouw die ook altijd haar eigen weg gaat. Nadat zij in Venetië zijn aangekomen, volgt zij haar hart, wat leidt tot een moord, die met name voor haar vriend heel ingrijpende gevolgen heeft. Jeanette Winterson (1959) gebruikt in haar werk historische feiten op een zeer eigenzinnige manier. Ook in deze roman heeft ze feit en fictie heel origineel vermengd tot een uiterst boeiend en knap geheel met verschillende lagen. De vertaling is goed.

Over Jeanette Winterson

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Jeanette Winterson (Manchester, 27 augustus 1959) is een Britse auteur. Haar bekendste werk is haar debuut Oranges are not the only fruit (vert. Sinaasappels en demonen / Sinaasappels zijn niet de enige vruchten) dat in 1985 verscheen en in 1990 verfilmd werd tot miniserie door de BBC. Het boek won de Whitbread Prize voor Beste Debuut en de miniserie won de BAFTA voor Beste Drama.

Leven & werk

Jeanette Winterson werd geboren in Manchester en grootgebracht door adoptieouders, Constance and John William Winterson, in Accrington in Lancashire. Haar adoptieouders waren lid van de Pinkstergemeente en voedden Jeanette streng christelijk op. Op haar achtste schreef ze al diensten en bracht ze mensen tot bekering. Door dit talent hoopten haar ouders dat ze zendelinge zou worden. Ze ging uit huis op haar vijftiende nadat ze bekend had gemaakt dat ze verliefd was op een meis…Lees verder op Wikipedia