Toon meer
Titel
Messe in h-moll
Componist
Johann Sebastian Bach 1685-1750
Uitvoerder
Carolyn Sampson  (sopraan) Anke Vondung  (alt) Daniel Johannsen  (tenor) Tobias Berndt  (bas) Gächinger Kantorei Stuttgart Freiburger Barockorchester  (orkest)
Dirigent
Hans-Christoph Rademann
Parallelle titel
Mass in B minor, BWV 232
Uitgever
Carus, 2015
2 cd's + boekje
Oorspr. opname
2015
Speelduur
01:55:42
EAN
4009350833142
CDR
DBX11535

Over Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat zij ook trachtten te evenaren.

Plaatsbepaling

Bachs omvangrijke oeuvre werd door Wolfgang Schmieder thematisch voor het eerst gecatalogiseerd en gerubriceerd, aanvankelijk slechts ten behoeve van de Duitse muziekuitgeverij Breitkopf & Härtel als uitleen- en publicatiecatalogus, in de Bach-Werke-Verzeichnis (BWV). Het oeuvre valt met name op door groot componeertechnisch vakmanschap en – voor velen – een sterke emotion…Lees verder op Wikipedia

Suggesties