Boek
Nederlands

Kinderfeestjes

José Sagasser (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
Praktische tips voor kinderfeestjes voor verschillende leeftijdsgroepen.
Onderwerp
Feestjes bouwen, Spelen
Titel
Kinderfeestjes / José Sagasser ; met ill. van Wilbert Van Der Steen
Auteur
José Sagasser
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2001
191 p. : ill.
ISBN
90-443-0272-8

Besprekingen

De inleiding geeft verschillende redenen aan waarom we verjaardagen vieren. Hoogst origineel is het daaropvolgende lijstje met meer dan 20 suggesties voor verjaardagstradities, zoals elk jaar de jarige meten en de gegevens in een verjaardagboek opschrijven, een foto maken in dezelfde houding enz.

Het volgende hoofdstuk gaat over versieringen. De stoel van de jarige, de ontbijttafel, aparte placemats: meer dan 30 originele decoratietips. En dan hebben we het nog niet over het inpakken van de cadeautjes, want dat kan ook op veel verschillende manieren. Van de verjaardagstaart en de verschillende hapjes worden niet meteen recepten gegeven, maar vooral leuke ideetjes, en veel tips voor de vormgeving en de presentatie. De traktaties voor op school zijn meestal gezond: gekke figuurtjes met fruit of kaas.

Het tweede deel gaat over de invulling van het feest. Daarbij wordt gesteld dat elke leeftijd een verschillende aanpak vergt. Er wordt beschreven hoe het scenario voor een pe…Lees verder
De auteur wil de lezer wegwijs maken in de vaak toch wel chaotische partijtjes of vrije middagen met kinderen. Met een goede voorbereiding hoeft het niet zo moeilijk te zijn om een dagdeel gezellig in te vullen. Er zijn veel ideeën voor verschillende soorten feestjes, vanaf de voorbereidingen tot en met de napret en met veel praktische tips bijvoorbeeld om de kinderen zelf mee te laten helpen met slingers, cadeautjes, traktaties enz. Al deze activiteiten zijn in leeftijdsgroepen ingedeeld en duidelijk weergegeven in de hoofdstukken, dus makkelijk na te slaan. Er wordt veel met kosteloos materiaal gewerkt, dat meestal voorhanden zal zijn in huis, bijv. rollen behang, wc-rollen, inpakpapier enz. Door de goede indeling en de leuke zwartwitillustaties nodigt het geheel uit om met de ideeën te gaan experimenteren. Het boek is zeer geschikt voor ouders met opgroeiende kinderen, maar ook voor peuterspeelzalen, kinderopvang en basisscholen zeker aan te bevelen.