Boek
Nederlands

Kruger bei de oppermachtige

Karl May (vertaler)
+1
Kruger bei de oppermachtige
×
Kruger bei de oppermachtige Kruger bei de oppermachtige

Kruger bei de oppermachtige

Genre:
Winnetou en Old Shatterhand ontdekken een complot om een miljonairszoon, die de Orie͏̈nt bereist, te vermoorden en diens identiteit over te nemen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Kruger bei de oppermachtige
Vertaler
Karl May
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Lisse: Rebo, [zonder jaar] ( 2012)
368 p.
ISBN
9789036630849

Besprekingen

Old Shatterhand bevrijdt de als slaven in een kwikzilvermijn tewerkgestelde immigranten, neemt de aanstichter van de misdaad (Harry Melton) gevangen en sluit vrede met de Yuma-indianen. Uit bij Melton gevonden brieven ontstaat een motief voor een nieuw avontuur waarin Winnetou en Old Shatterhand naar de Oriënt reizen om Harry Meltons neef en diens vader Thomas te verhinderen de sprekend op Jonathan lijkende miljoenenerfgenaam Small Hunter te vermoorden en diens plaats als rechtmatige erfgenaam door Jonathan te laten innemen. Helaas lukken de plannen van vader en zoon Melton, die naar Amerika ontsnappen. Deze uitgave heeft dezelfde indeling als de volgens de Duitse uitgave ingedeelde W&L-uitgave 'Old Shatterhand deel 2'. Eigentijds en soms ruwer Nederlands. Spannend verhaal dat door vooral ouderen maar ook door de jeugd nog steeds graag gelezen wordt. Volle bladspiegel met kleine marges. Met nieuw, eigentijds foto-omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Karl May

Carl Friedrich May (Ernstthal, 25 februari 1842 – Radebeul, 30 maart 1912), meestal Karl May genoemd, was een Duitse schrijver, die wereldwijd bekend is geworden door zijn vele avonturenromans over Winnetou en Old Shatterhand in het Wilde Westen en in mindere mate de verhalen van Kara Ben Nemsi en Hadji Halef Omar in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Levensloop

May werd geboren in Hohenstein-Ernstthal, als vijfde kind van de wever Heinrich May en zijn echtgenote Wilhelmina Weise. Kort na zijn geboorte werd hij blind door vitaminegebrek. Negen van de dertien andere kinderen in het gezin stierven op jeugdige leeftijd. Gedurende zijn blinde kinderjaren vertelde zijn grootmoeder hem veel sprookjes, waardoor zijn fantasie zich ontwikkelde. Op vier- of vijfjarige leeftijd werden hem na medisch onderzoek de juiste voedingsmiddelen (vitamine A & D) toegediend, waarna hij kon zien.

Op 29 september 1856 begon hij een…Lees verder op Wikipedia