Boek
Nederlands

Shatterhand verslaat Sioux

Karl May (auteur), Maria Dimitrescu-Verbaan (vertaler)
+1
Shatterhand verslaat Sioux
×
Shatterhand verslaat Sioux Shatterhand verslaat Sioux
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Twee verhalen waarin Winnetou en zijn vriend Old Shatterhand iemand bevrijden uit gevangenschap van de Indianen en een beruchte bende woestijnrovers oprollen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Indianen ; Amerika
Extra onderwerp
WES, westerns, avonturen, Indianen, Cowboys
Titel
Shatterhand verslaat Sioux
Auteur
Karl May
Vertaler
Maria Dimitrescu-Verbaan
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Lisse: Rebo, 2012
367 p.
ISBN
9789036630825 (hardback)

Besprekingen

Bundel met twee speciaal voor de jeugd geschreven verhalen waarin jongeren een hoofdrol spelen. In het eerste verhaal probeert Martin Baumann, geholpen door een Indiaanse vriend en enkele west-mannen, zijn vader op te sporen. Het tweede verhaal speelt in de Llano Estacado waar Bloody Fox vanuit een verborgen oase vermomd als de geest van de Llano Estacado ten strijde trekt tegen woestijnrovers. In dit laatste verhaal is de plaats van handeling beperkt tot de actieradius van Bloody Fox. De auteur maakt binnen die ruimtebeperking optimaal gebruik van spanningselementen die de woestijn biedt (verdwalen, versmachten, fata morgana, woestijnrovers en tornado). Volle bladspiegel met kleine marges. Met nieuw, eigentijds foto-omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Karl May

Carl Friedrich May (Ernstthal, 25 februari 1842 – Radebeul, 30 maart 1912), meestal Karl May genoemd, was een Duitse schrijver, die wereldwijd bekend is geworden door zijn vele avonturenromans over Winnetou en Old Shatterhand in het Wilde Westen en in mindere mate de verhalen van Kara Ben Nemsi en Hadji Halef Omar in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Levensloop

May werd geboren in Hohenstein-Ernstthal, als vijfde kind van de wever Heinrich May en zijn echtgenote Wilhelmina Weise. Kort na zijn geboorte werd hij blind door vitaminegebrek. Negen van de dertien andere kinderen in het gezin stierven op jeugdige leeftijd. Gedurende zijn blinde kinderjaren vertelde zijn grootmoeder hem veel sprookjes, waardoor zijn fantasie zich ontwikkelde. Op vier- of vijfjarige leeftijd werden hem na medisch onderzoek de juiste voedingsmiddelen (vitamine A & D) toegediend, waarna hij kon zien.

Op 29 september 1856 begon hij een…Lees verder op Wikipedia