E-boek
Nederlands

Winnetou, het grote opperhoofd

Karl May (auteur), Margot Bakker (vertaler)

Winnetou, het grote opperhoofd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In het Amerika van een eeuw geleden arriveert een jonge schrijver. Belust op vreemde belevenissen en avonturen heeft hij Europa verlaten om zich te storten in 'het land van de onbeperkte mogelijkheden'. In St. Louis vindt hij bij landgenoten een plaats als huisonderwijzer. Maar dit is niet het doel dat hij wil bereiken. Als hij het Amerikaanse Engels geleerd heeft en zich in zijn nieuwe omgeving w
Titel
Winnetou, het grote opperhoofd
Auteur
Karl May
Vertaler
Margot Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Winnetou 1
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff/Boekerij, 2012
1 digitaal bestand
ISBN
9789000312061
CloudLibrary
3hpy4g9

Over Karl May

Carl Friedrich May (Ernstthal, 25 februari 1842 – Radebeul, 30 maart 1912), meestal Karl May genoemd, was een Duitse schrijver, die wereldwijd bekend is geworden door zijn vele avonturenromans over Winnetou en Old Shatterhand in het Wilde Westen en in mindere mate de verhalen van Kara Ben Nemsi en Hadji Halef Omar in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Levensloop

May werd geboren in Hohenstein-Ernstthal, als vijfde kind van de wever Heinrich May en zijn echtgenote Wilhelmina Weise. Kort na zijn geboorte werd hij blind door vitaminegebrek. Negen van de dertien andere kinderen in het gezin stierven op jeugdige leeftijd. Gedurende zijn blinde kinderjaren vertelde zijn grootmoeder hem veel sprookjes, waardoor zijn fantasie zich ontwikkelde. Op vier- of vijfjarige leeftijd werden hem na medisch onderzoek de juiste voedingsmiddelen (vitamine A & D) toegediend, waarna hij kon zien.

Op 29 september 1856 begon hij een…Lees verder op Wikipedia