Boek
Engels

The taxidermist's daughter

Kate Mosse (auteur)

The taxidermist's daughter

Genre:
In 1912 krijgt de dochter van een verlopen man die dieren opzet te maken met de verdwijning van haar vader en het lijk van een jonge vrouw in haar tuin.
Titel
The taxidermist's daughter
Auteur
Kate Mosse
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Orion, 2014
409 p. : ill.
ISBN
9781409153764 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Connie is de dochter van een aan lager wal geraakte taxidermist (iemand die dieren opzet). Hij moest zijn museum sluiten en zij verhuisden naar een verlaten huis in Fishbourne, bij de zee en moerassen. Met haar vader aan de drank probeert Connie in 1912 de business draaiende te houden. Dan verdwijnt hij en in de beek bij het huis wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Het is duidelijk moord, maar dit wordt verbloemd door de notabelen. Connie, die al tien jaar geheugenverlies heeft, krijgt enge flashbacks. Dan ontmoet ze de aantrekkelijke Harry, ook op zoek naar zijn vader, en een escalatie aan gebeurtenissen volgt. De auteur van o.a. 'Citadel' en 'Labyrinth' schrijft een griezelige thriller. De bizarre plot is prima opgezet. De terechte wraak wordt ingenieus uitgevoerd en is geloofwaardig. Het weer, een grote storm met springvloed, draagt bij aan de spanning. Connie is een dappere hoofdpersoon, die hulp krijgt van een pienter straatschoffie. Langzaam ontsluieren de raadsels zich…Lees verder

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia