Boek
Nederlands

Waanzinnig gedroomd : de bekendste liedteksten van 35 jaar

Kinderen Voor Kinderen (auteur), Esther Leeuwrik (illustrator)
+1
Waanzinnig gedroomd : de bekendste liedteksten van 35 jaar
×
Waanzinnig gedroomd : de bekendste liedteksten van 35 jaar Waanzinnig gedroomd : de bekendste liedteksten van 35 jaar

Waanzinnig gedroomd : de bekendste liedteksten van 35 jaar

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Selectie van 46 liedjes uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen. Van ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ uit 1980 tot ‘Doe de Kanga’ uit 2014. Met grappige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Titel
Waanzinnig gedroomd : de bekendste liedteksten van 35 jaar
Auteur
Kinderen Voor Kinderen
Illustrator
Esther Leeuwrik
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014
96 p. : ill.
ISBN
9789048822140 (hardback)

Besprekingen

Selectie van 46 liedteksten uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen. De liedjes zijn in chronologische volgorde opgenomen: van ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ uit 1980 tot ‘Doe de Kanga’ uit 2014. Ook de Kinderboekenweekliedjes als ‘Hallo Wereld’ en ‘Feest’ staan erin. Bij elke liedtekst wordt vermeld van welke cd hij afkomstig is, wie de tekst heeft geschreven en van wie de muziek is. Er staat helaas geen muzieknotatie bij. De vormgeving is eenvoudig: de tekst staat in een duidelijke, maar niet erg grote letter over een of twee pagina’s, met grappige getekende illustraties in zwart-wit. Bij het boek hoort de gratis karaoke-app van de Vara, die het alleen doet als microfoon én camera zijn ingeschakeld. Je kunt daarin kiezen voor de opties ‘met zang’ en ‘zonder zang’ (instrumentaal) en voor ‘opnemen’ en ‘inzenden’. De tekst loopt ook mee in de app, dus voor het karaoken heb je het boek niet echt nodig. Maar het is wel leuk om al die liedteksten van bekende en minder bekende Nederlandse teks…Lees verder

Waanzinnig gedroomd

Sinds 35 jaar zijn de liedjes van 'Kinderen voor kinderen' algemeen gekende meezingers. Bekende liedschrijvers als Robert Long, Willem Wilmink, Ivo de Wijs werkten eraan mee. De teksten hebben meestal een boodschap verpakt in een grappig, soms teder, en af en toe scherp kleedje. In deze bundel staan 46 liedteksten. Voor de muziek kan je via www.kvk.vara.nl op de Karaoke-button klikken of de app downloaden. Zeer bruikbaar bij diverse gelegenheden op school en daarbuiten.


Over Kinderen Voor Kinderen

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Marcel Antonisse / Anefo

Kinderen voor Kinderen is een kinderkoor van de Nederlandse omroep BNNVARA (voorheen: VARA), dat sinds 1980 jaarlijks een album uitbrengt met nieuwe kinderliedjes. Deze liedjes worden tevens in oktober of november door de BNNVARA op tv gepresenteerd in een op het album gebaseerde tv-show en sinds 2012 als een liveconcert, dat door de BNNVARA wordt uitgezonden en op dvd wordt uitgebracht.

Geschiedenis

Het idee van een kinderkoor was al aanwezig in 1948 met De Jonge Flierefluiters. In 1973 werd het koor opgeheven, maar er was toentertijd bij de VARA geen alternatief. In 1978 werd de omroep door Mike Burstyn geattendeerd op een Israëlisch kindersongfestival dat daar al acht jaar op tv te zien was. Het bleek te gaan om een festival waarin kinderliedjes werden gezongen met thema's die aangedragen werden door kinderen. Het festival was een groot succes, mede doordat kijkers mochten stemmen op hun favoriet en er jaarlijks 100.000 lp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties