Alice in Wonderland

Lewis Carroll (auteur), Eelke De Jong (vertaler), John Tenniel (illustrator)
Als Alice een haastig, sprekend, wit konijn achterna holt, komt ze in een heel wonderlijke omgeving terecht. Alles is daar anders dan in de gewone wereld en ze ziet er eindeloos veel sprekende dieren. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
FAV, Romans, Verfilmde boeken
Titel
Alice in Wonderland
Auteur
Lewis Carroll
Vertaler
Eelke De Jong 1935-1987
Illustrator
John Tenniel
Nawoord
Lenny Bouman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Alice's adventures in Wonderland
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Andere uitgaves
131 p. : ill.
ISBN
9789048829347 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In dit fantasierijke, klassieke verhaal beleeft Alice, dromend aan de waterkant, een tocht door een wonderlijk gebied waar ze veel ongewone wezens ontmoet. De tekst loopt vloeiend, is prettig om (voor) te lezen en bevat - ook in het Nederlands - veel vindingrijke en grappige woordspelingen. Punt van kritiek: het openingsgedicht ontbreekt. In tegenstelling tot andere uitgaven worden de oorspronkelijke illustraties gebruikt. Toegevoegd zijn een korte bibliografie van Carroll, een lijst markante data uit Carrolls levensloop en een bibliografie. Kinderen van ca. 10 jaar zullen veel genoegen aan dit verhaal beleven. Zeer kleine druk.

Over Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson, (Daresbury, 27 januari 1832 — Guildford, 14 januari 1898) was een Engelse diaken (dus geen priester) in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus die vooral bekend is geworden door zijn kinderboeken. Hij was het derde kind en de oudste zoon in een gezin van elf kinderen. In januari 1851 vertrok hij naar Oxford waar hij in 1854 cum laude in de wiskunde afstudeerde aan Christ Church. Later werd hij daar lector, tot 1881. Hij stierf op 14 januari 1898 aan de gevolgen van een longontsteking in Guildford, waar hij ook begraven werd.

Zijn beroemdste werken zijn:

  • Alice's Adventures in Wonderland (1865) (Nederlands: Alice in Wonderland)
  • Through the Looking-Glass (1872) (Nederlands: Door de spiegel)
  • The Hunting of the Snark (1876) (Nederlands: De jacht op de trek/strok/slaai)

De illustraties van Sir John Tenniel bij de boek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties