Als een man op de snelweg gaat bumperkleven achter een wit bestelbusje, blijkt de bestuurder daarvan daar niet van gediend te zijn.
Titel
Bumperkleef / regie en scenario Lodewijk Crijns
Regisseur
Lodewijk Crijns
Acteur
Jeroen Spitzenberger Anniek Pheifer
Componist
Steve Willaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Splendid film, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
85 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
4013549100168

Besprekingen

Nederlandse thriller (2019) van Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen) met Jeroen Spitzenberger (Mannenharten), Anniek Pheifer (De grote Zwaen) en Roosmarijn van der Hoek (Mees Kees). Een zelfverzekerde man is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Hij is te laat vertrokken en gaat op de snelweg bumperkleven achter een wit bestelbusje. De verkeersruzie die volgt, escaleert in een bloedstollende achtervolging. De familie is nergens meer veilig en wordt paranoïde van alle witte busjes op de weg. Beoordeling IMDb: 6,1. Kevin Toma (Volkskrant 30-10-’19): 'Omdat Jeroen Spitzenbergers opgefokte spel doelbewust op de zenuwen werkt, komt de akelig beschaafde dictie van Willem de Wolf steeds weer als een verademing. Als in de Nederlandse cinema per se een nieuwe seriemoordenaar moest opduiken, dan kunnen we blij zijn met deze enge Ed’ (3 sterren). Roel Jansen (Filmtotaal 31-10-’19) : ‘Een broodnodig ijzingwekkende actiethriller van Hollandse bodem.(…) Zijn spel met welke beelden wel of ni…Lees verder

Over Lodewijk Crijns

Lodewijk Crijns (Eindhoven, 13 juli 1970) is een Nederlandse filmregisseur, die in 1996 afstudeerde aan de NFTA. Zijn derdejaarsfilm Kutzooi (een fake-documentaire over drie jonge spijbelende scholieren) werd geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam. De mengeling van fictie en documentaire werd goed ontvangen en Crijns won er in 1996 de Gouden Vlam en de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten voor.

Een jaar later studeerde Crijns af met Lap Rouge, eveneens een film die zich tussen fictie en werkelijkheid afspeelde. Zowel nationaal als internationaal won de film vele prijzen, waarmee Crijns’ reputatie als groot talent definitief gevestigd werd. Kutzooi en Lap Rouge werden gecombineerd uitgebracht in de bioscoop..

Na het voor televisie gemaakte De baby en de bakfiets (met onder meer Edo Brunner) maakte Crijns zijn bioscoopdebuut in 1999 met Jezus is een Palestijn. De film werd op het IFFR genomineerd voor een Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties