Strip
Nederlands

Renaissance

Loisel (scenarist), J.B. Djian (scenarist), Mallié (illustrator)
Om te ontsnappen aan hun aanvallers kunnen Pauline en Gaëlle niet anders dan hun toevlucht te nemen in de Kleine Wereld met de hulp van de bijentranen. Daar tikt de tijd veel trager weg. Ze ontmoeten er Somber, de zoon van Erwan en de hermafrodiete priesteres. Gaëlle smelt voor het jongetje en neemt hem per ongeluk mee naar de echte wereld. Daar zijn intussen meerdere weken verstreken en lopen de
Extra onderwerp
4 sterren (Knack), fantasy, strips
Titel
Renaissance
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Renaissance
Uitgever
[Antwerpen]: Glénat, [2019]
86 p. : ill.
ISBN
9789462940901 (hardback)

Besprekingen

Nu, na maar liefst twaalf jaar, komt met dit deel 'Renaissance' een einde aan de stripserie 'De grote dode'. In zwierig getekende pagina's in een mooi aards kleurenpalet van Lapierre wordt dit verhaal soepel en duidelijk vertelt door Loisel en Mallié. De wereld stort dankzij Blanche nog meer in chaos en ellende. Uiteindelijk begrijpen Pauline, Gaëlle en Erwan hoe het evenwicht tussen beide werelden weer hersteld moet worden met behulp van de priesters uit de parallelle wereld. In een mooie epiloog wordt het verhaal afgesloten met een positief einde. De serie is misschien wat minder goed als bijvoorbeeld 'Op zoek naar de tijdvogel' of 'Magasin general', maar Loisel heeft alsnog een topserie afgeleverd. Niet afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Laatste migraties' (2017)*.

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties