Boek
Nederlands

Poppenspel met knuffels voor kleuters

Louis Contryn (auteur), Paul Contryn (illustrator)
+1
Poppenspel met knuffels voor kleuters
×
Poppenspel met knuffels voor kleuters Poppenspel met knuffels voor kleuters

Poppenspel met knuffels voor kleuters

Louis Contryn (auteur), Paul Contryn (illustrator)
Teksten en spelinstructies voor elf poppenspelen met knuffels (vooral teddyberen). Met lijntekeningen in zwart-wit. Voor o.a. opvoeders met kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
poppen
Titel
Poppenspel met knuffels voor kleuters
Auteur
Louis Contryn
Illustrator
Paul Contryn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Acco, 2013
76 p. : ill.
ISBN
9789033493683 (paperback)

Besprekingen

De schrijver van dit boekje is oud-directeur van het Mechels Poppentheater en van de School voor Poppenspel en was tevens uitgever van het vaktijdschrift Het Poppenspel. Hij is dus zonder twijfel een expert. Met dit boekje wil hij 'kleuters theatervreugde verschaffen' door opvoering van eenvoudige poppenspelletjes. Behalve teksten bevat het boek ook spelinstructies. Het zijn allemaal spelletjes met maximaal twee figuren op de scène en daarom zijn ze opvoerbaar door één persoon. Maar uitvoering door meerdere personen is ook een optie. De spelletjes zijn geschikt voor familiefeesten, verjaardagen of in de kleuterschool. Bedoeling is dat de kinderen zoveel mogelijk participeren en nadien ook naspelen. Er worden dan ook minimale eisen gesteld aan de materialen. Een poppenkast is niet nodig, het blad van een tafel volstaat, en speciale poppen zijn overbodig. Er wordt gespeeld met knuffels, met name bijvoorbeeld een teddybeer. Na tien korte spelletjes met thema's uit de leefwereld van de kl…Lees verder

Over Louis Contryn

Louis Contryn (Mechelen, 1929 – Duffel, 6 juli 2014 [1]) was een Belgisch poppenspeler en toneelregisseur.

Louis Contryn werd in 1929 als enige zoon van Jef Contryn geboren. Hij zette het werk van zijn vader verder. Louis Contryn werd poppenspeler en regisseur van het familiegezelschap 'Hopla' dat geregeld voor het prille medium televisie optrad.

Uit Hopla groeide in 1965 het Mechels Stadspoppentheater waarvan Jef Contryn de directeur en Louis Contryn de artistieke leider werd. Aanvankelijk kreeg het huisvesting in het Cultureel Centrum van de stad. In 1975 werd het definitieve poppentheatergebouw gelegen tegenover de Sint-Romboutskathedraal officieel geopend. In 1977 werd Louis de directeur en Fernand Verreth de productieleider.

Het Mechels Stadspoppentheater werd in 1984 professioneel. In 1989 werd Louis Contryn verkozen tot voorzitter van het Vlaams Verbond voor Poppenspel waarvan hij in 1962 de medestichter was en waarvan hij nu de erevoorzitter wer…Lees verder op Wikipedia