Boek
Nederlands

Tijden veranderen : verhalen vol warmte, liefde en humor

Maeve Binchy (auteur), Annemie De Vries (vertaler)
+1
Tijden veranderen : verhalen vol warmte, liefde en humor
×
Tijden veranderen : verhalen vol warmte, liefde en humor Tijden veranderen : verhalen vol warmte, liefde en humor

Tijden veranderen : verhalen vol warmte, liefde en humor

Korte verhalen van de Ierse schrijfster (1940-2012).
Bevat
Georgia Hall Het goedmakertje De spiegel Wees voorbereid De adviestante Een tactvol gesprek Grace tot rede brengen De zaak van het vogelei Voortekenen Picknick bij St Paul's Cathedral Kus me Kate Meneer Mangan De mannen vaarwel zeggen Het belprogramma Rendement Iemand moet het tegen haar zeggen Halverwee de negentig Beslissingen op zee De slechtweervriendin Audrey Geen tranen in Tivoli Krijt en Kaas De Canarische Valentijn Continentaal ontbijt De droomvakantie In duigen Tijden veranderen Sandra's koffer Bella en de relatietherapeut Belangrijke beslissing in Brussel Het gezond-verstand-feestje Een wintersprookje Gebroken serviesgoed Koken voor de liefde Dusty's winter Grappig klein ding De overeenkomst Goed leven Nieuwjaar en de tuin
Extra onderwerp
VER, ROM, verhalen
Titel
Tijden veranderen : verhalen vol warmte, liefde en humor
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Annemie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A few of the girls
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
411 p.
ISBN
9789022577332 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deze bundel bevat meer dan veertig korte verhalen van de in 2012 overleden schrijfster. Een groot aantal is niet eerder verschenen. Het zijn zeer menselijke verhalen over liefde en scheiden, over geluk en pech, over verkeerde keuzes die soms heel goed uitpakken. De schrijfster heeft een groot talent voor het vertellen van verhalen, gevoelig en humoristisch. De personages zijn echte vrouwen op een belangrijk punt in hun leven, met ouders, partners en vriendinnen. Alle verhalen zijn gesitueerd in Ierland. Het is een heerlijke bundel die je graag opnieuw oppakt, zeer geschikt voor liefhebbers van deze schrijfster.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties