Boek
Nederlands

Mijn tak! Mijn tak!

Marie-Louise Fitzpatrick (illustrator)
+1
Mijn tak! Mijn tak!
×
Mijn tak! Mijn tak! Mijn tak! Mijn tak!

Mijn tak! Mijn tak!

Marie-Louise Fitzpatrick (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Moeder uil woont met haar kleintjes op een fijne boomtak. Op een dag komt er nog een familie bij: moeder Vleermuis hangt ineens met haar kleintjes aan dezelfde tak. Gaat dat wel goed samen? Oblong tekstloos prentenboek met eenvoudige, expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Uilen, Vleermuizen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Mijn tak! Mijn tak!
Illustrator
Marie-Louise Fitzpatrick
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Owl bat bat owl
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789025765668 (hardback)

Besprekingen

De familie uil heeft een heerlijk plekje op een boomtak. Maar dan opeens komt familie vleermuis aan diezelfde tak hangen. Moeder uil is hier niet blij mee en vertrouwt het allemaal niet. Ze duwt haar kinderen richting boomstam. Hetzelfde geldt voor moeder vleermuis, die haar kleintjes naar het uiteinde van de tak laat opschuiven. Maar hun kinderen denken er, vooral na een nachtje stevig waaien, heel anders over. Prachtig tekstloos prentenboek over een heel actueel thema: 'Onbekend maakt onbemind'. Ook al worden geen woorden gebruikt in het verhaal, toch heeft het alles te maken met de tegenwoordige instroom van vluchtelingen en acceptatie van andere culturen en geloven. Ongelooflijk knap uitgebeeld door de gedetailleerde, maar eenvoudige illustraties in prachtige kleuren, waarin de gezichtsuitdrukkingen voor zichzelf spreken. Heel bijzonder prentenboek waar menig volwassene ook veel van kan leren. Geschikt voor een heel breed publiek, ook al voor oudere peuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Mijn tak! Mijn tak!

Op een grote tak van een heel grote boom leven mama Uil en haar kleintjes rustig samen, tot op een dag de familie Vleermuis haar intrek neemt op dezelfde tak. De familie Uil schrikt zich een hoedje als ze wakker worden en ze mama Vleermuis met haar drietallig kroost aan de andere kant van de tak zien hangen, alsof dat zo hoort. De kennismaking verloopt  een beetje stroef; de families begluren en controleren elkaar. Maar dan steekt er een storm op en de kleintjes vliegen alle kanten op. Uil- en Vleermuismama gaan hen samen zoeken. Vanaf die dag gaat alles beter en langzamerhand geraken ze aan elkaar gewoon. Ze worden zelfs vrienden. En op een mooie, heldere nacht zwermen de jongen samen uit. En de mama's ? Zij blijven voorlopig op dezelfde tak wonen en hebben elkaar.

Een mooi verhaal over verschillend zijn en heel andere gewoontes hebben. Er is geen tekst, de prenten vertellen het verhaal. In mooie blauwe nachtkleuren en prachtig getekend is dit boek een juweeltje om van …Lees verder