Boek
Nederlands
Het hoofd van een gangsterbende in Amerika leeft volgens een eigen moraal en helpt zijn aanhangers in allerlei moeilijkheden in ruil voor hun trouw aan zijn politiek.
Titel
De Godfather
Auteur
Mario Puzo
Vertaler
Johan Van Wijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Godfather
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2019 | Andere uitgaves
495 p.
Aantekening
Eerder uitgeg. o.d.t. De peetvader
ISBN
9789401610667 (hardback)

Besprekingen

Vito Corleone, Italiaans immigrant, staat in Amerika aan het hoofd van een grote maffia-organisatie. Door kleine landgenoten die op enigerlei wijze in moeilijkheden zijn geraakt te helpen, weet hij hen voor hun leven aan zich te binden. Een andere invloedrijke familie doet een vergeefse poging hem uit de weg te ruimen, waarna een bloedige strijd om de macht ontbrandt. Met nietsontziende middelen worden tegenstanders geliquideerd. Boeiende, door de verfilming wereldberoemd geworden roman, waarin wordt aangetoond hoever de invloed van de maffia reikt (filmindustrie, politie-apparaat).

Over Mario Puzo

Mario Puzo (New York, 15 oktober 1920 – 2 juli 1999) is de schrijver van de Godfatherserie en andere boeken over de maffia en tevens bewerker van zijn eigen romans tot filmscripts voor The Godfather (1972) en The Godfather Part II (1974) verfilmd door Francis Ford Coppola. Hij won de Academy Award for Best Writing (Adapted Screenplay) (Oscar) in 1972 en 1974.

Biografie

Puzo werd als zoon van Italiaanse immigranten uit Pietradefusi geboren in New York, groeide op in Hell's Kitchen en studeerde daar aan het City College of New York alwaar hij direct na het afstuderen opgeroepen werd voor diensttijd in de Tweede Wereldoorlog. In 1969 publiceerde Puzo The Godfather (De peetvader). Later werd dit boek uitgebreid tot de filmtrilogie The Godfather, nadat het zeer succesvol was verfilmd door Francis Ford Coppola.

Hij was sinds 1946 getrouwd met Erika Lina Broske, die in 1978 overleed. He…Lees verder op Wikipedia