Boek
Nederlands

Neem nooit een beer mee naar school

Mark Sperring (auteur), Britta Teckentrup (illustrator), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Neem nooit een beer mee naar school
×
Neem nooit een beer mee naar school Neem nooit een beer mee naar school
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jongetje neemt op zijn eerste schooldag zijn beer mee. Maar de levensgrote beer zaait paniek, maakt kabaal en eet alles op. De beer kan beter buiten wachten, want het is zo leuk op school dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Neem nooit een beer mee naar school
Auteur
Mark Sperring
Illustrator
Britta Teckentrup
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never take a bear to school
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789048316052 (hardback)

Besprekingen

Een jongetje neemt op de allereerste schooldag zijn (levensgrote) beer mee, maar dat blijkt niet zo’n goed idee. Alle klasgenoten zijn bang voor beer, hij past niet op de stoeltjes, maakt veel te veel lawaai en tot overmaat van ramp eet hij ook nog ieders eten op. En het is ook helemaal niet nodig om je beer mee te nemen, want je hoeft nergens bang voor te zijn op school. Het is er juist heel leuk en gezellig. Een prentenboek op rijm over voor het eerst naar school gaan, dat niet helemaal overtuigt: het meenemen van een echte beer naar school is grappig bedoeld, maar wat vergezocht en niet bijzonder origineel uitgewerkt. Wel biedt het peuters een eerste kennismaking met wat je zoal doet op school. Met fantasierijke illustraties in sfeervolle tinten en vrolijk bedrukte schutbladen. Britta Teckentrup illustreerde eerder onder meer 'Ssst! De tijger slaapt', het Prentenboek van het Jaar 2018. Vanaf ca. 3 jaar.

Neem nooit een beer mee naar school

Een hartverwarmend verhaal over een kind dat voor de eerste keer naar school moet. Vaak vertellen ouders dan over het moeilijke proces dat loslaten heet. Maar ook kinderen ervaren dat proces, zij het ietwat anders. Ze moeten niet enkel mama en papa uitzwaaien, maar ook hun liefste knuffel. Net daarover gaat dit lieve verhaal. De tekst is op rijm gezet en staat vaak bovenaan of onderaan een pagina. Het lettertype is duidelijk, de tekstkleur is zwart en met de grootte wordt gespeeld om bepaalde woorden te beklemtonen. Hier en daar wordt er ook gespeeld met de richting waarin de tekst staat (schuin, zig-zag) zodat er meer dynamiek in komt. Britta Teckentrup voorziet het geheel van illustraties in haar herkenbare stijl. Het boek krijgt hierdoor een retro-tintje. Opvallend is dat de huidskleur van alle kinderen in grijstinten is. Op die manier kan er geen onderscheid gemaakt worden op basis van huidskleur.Het verhaal zelf is opgebouwd in twee grote delen. In het eerst…Lees verder

Suggesties