Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The adventures of Tom Sawyer

Mark Twain (auteur), John Seelye (inleider), Guy Cardwell (andere)
Een kwajongen uit een klein stadje aan de Mississippi ziet in de tweede helft van de 19e eeuw kans om heelhuids uit allerlei moeilijke situaties te komen en zelfs de held van het stadje te worden.
Extra onderwerp
avontuur
Titel
The adventures of Tom Sawyer / Mark Twain ; with an introduction by John Seelye ; notes by Guy Cardwell
Auteur
Mark Twain
Inleider
John Seelye
Andere
Guy Cardwell
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2006 | Andere uitgaves
XXX, 231 p.
ISBN
9780143039563 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Zoveelste herdruk van de in 1876 voor het eerst verschenen Amerikaanse avonturenroman, een klassieker in de wereldliteratuur. Oorspronkelijk geschreven als spannend jongensboek, gebaseerd op veelal ware gebeurtenissen, heeft dit verhaal op volwassenen altijd grote aantrekkingskracht gehad - niet in de laatste plaats door een flinke dosis humor en origineel taalgebruik. Tom Sawyer groeit op in het afgelegen dorpje St. Petersburg aan de Mississippi. Op en nabij de rivier beleeft hij wonderlijke avonturen, tesamen met zijn vrienden van wie Huckleberry Finn de bekendste is gebleven doordat hij model heeft gestaan voor de gelijknamige roman van dezelfde schrijver uit 1885. De kleine, 19-de eeuwse kolonistengemeenschap staat bol van het bijgeloof, waarvan de schelmen vaak dankbaar gebruik maken. Maar na een nachtelijk bezoek aan het kerkhof, waar Tom en Huck getuigen zijn van een laffe moord, neemt hun leven een gevaarlijke wending. Pocketeditie met nogal goedkoop ogende omslag. Kleine letter.

Over Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens (Florida (Missouri), 30 november 1835 – Redding (Connecticut), 21 april 1910), beter bekend onder zijn schrijversnaam Mark Twain, was een Amerikaanse schrijver en humorist. Twain werd vooral bekend door zijn romans De Lotgevallen van Tom Sawyer en De Lotgevallen van Huckleberry Finn, waarvan met name de laatste vaak als Great American Novel ('Grote Amerikaanse roman') wordt aangemerkt. Twain genoot een enorme populariteit bij het publiek. Met zijn scherpzinnigheid en vlijmscherpe satire oogstte hij lof van zowel critici als collegae. De Amerikaanse schrijver William Faulkner noemde Twain "de vader van de Amerikaanse literatuur”. Uit zijn werk wordt uitgebreid geciteerd. Tijdens zijn leven was hij bevriend met vele hooggeplaatsten, zoals presidenten, wetenschappers, kunstenaars en ondernemers.

Biografie

Jeugd

Samuel Langhorne Clemens werd gebore…Lees verder op Wikipedia

Suggesties