De rimpel van de tijd : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays en reportages, 1994-2017

Martin Amis (auteur), Reintje Ghoos (vertaler), Jan Pieter van der Sterre (vertaler)
+1
De rimpel van de tijd : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays en reportages, 1994-2017
×
De rimpel van de tijd : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays en reportages, 1994-2017 De rimpel van de tijd : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays en reportages, 1994-2017

De rimpel van de tijd : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays en reportages, 1994-2017

Genre:
Essays over onder andere Britse en Amerikaanse literatuur, politiek en sport.
Extra onderwerp
essays
Titel
De rimpel van de tijd : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays en reportages, 1994-2017
Auteur
Martin Amis
Vertaler
Reintje Ghoos Jan Pieter van der Sterre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rub of time : Bellow, Nabokov, Hitchens, Travolta, Trump : essays and reportages, 1994-2017
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2018
464 p.
ISBN
9789025453053 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In deze 44 essays, geschreven en verschenen tussen 1994 en 2017, ligt de nadruk op Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar de auteur jarenlang woonde. Ze zijn ingedeeld naar thema, onder andere literatuur, politiek, sport, Americana en het Britse koninklijk huis, en hebben een gemiddelde lengte van 9 pagina’s. Naast aparte ruimte voor zijn literaire helden Vladimir Nabokov en Saul Bellow komen in ‘Literatuur’ de Engelse auteurs Philip Larkin en Jane Austen en de Amerikaan Philip Roth aan bod. In ‘Politiek’ gaat veel aandacht uit naar het verschijnsel Trump, maar ook Labour-leider Jeremy Corbyn wordt geanalyseerd. In 'Americana' komen fenomenen als John Travolta en de gokwereld van Las Vegas aan bod. De belangrijke Britse auteur (1949) is het bekendst door zijn vaak bekroonde en genomineerde romans, zoals ‘Money’ en ‘London Fields’*, en zijn essays. De hier gebundelde, iets geredigeerde, goed vertaalde essays zijn door de uitstekende stijl en de heldere betoogtrant een plezier om…Lees verder

Over Martin Amis

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Javier Arce ☄

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949) is een Britse schrijver. Hij is de tweede zoon van de schrijver Kingsley Amis. Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.

Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld. Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.

Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.

Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.

Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neolo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties