Boek
Nederlands

De zwangere weduwe : binnen de geschiedenis

Martin Amis (auteur), Jan Pieter Van der Sterre (vertaler)
Een groep jongelui worstelt in de zomer van 1970 in een kasteel op het Italiaanse platteland niet alleen met hun seksualiteit, maar ook met hun identiteit en hun persoonlijke en maatschappelijke idealen.
Titel
De zwangere weduwe : binnen de geschiedenis
Auteur
Martin Amis
Vertaler
Jan Pieter Van der Sterre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pregnant widow
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2010
479 p.
ISBN
9789025418434 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De ouder wordende Engelse schrijver en literatuurcriticus Keith Nearing kijkt terug op een ingrijpende zomervakantie in Italië toen hij bijna 21 jaar was. Net afgestudeerd als Bachelor in Engelse literatuur en werkzoekend als recensent, is hij in 1970 met zijn vriendin Lily, met wie hij na een proefscheiding op proef weer samen is, en vier anderen op vakantie in een kasteel in Italië. Daar beleven ze de seksuele revolutie, maar het lukt Keith niet de intrigerende Scheherazade te verleiden. Wel de mooie, maar vreemde Gloria, die in de twaalf jaar erna een grote rol in zijn leven speelt. Van de belangrijke Engelse auteur (1949), sinds 2007 hoogleraar Creative Writing aan de universiteit van Manchester, verschenen bekende romans als 'Geld' en 'London Fields'. Deze eerste roman na jaren is door de Britse pers heel goed ontvangen. De boeiende, geestige zedenschets geeft een raak beeld van de sfeer van toen, maar houdt dat iets te lang vol. Het is de beschrijving van de oudere man die naar …Lees verder

Over Martin Amis

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Javier Arce ☄

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949) is een Britse schrijver. Hij is de tweede zoon van de schrijver Kingsley Amis. Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.

Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld. Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.

Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.

Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.

Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neolo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek