Een schrijver ziet een moord aankomen, volgt de betrokkenen maar raakt gaandeweg zelf bij de handeling betrokken.
Onderwerp
Londen ; 1945-
Titel
London Fields
Auteur
Martin Amis
Vertaler
Gerrit De Blaauw
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
London Fields
Editie
3
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Olympus, 2013 | Andere uitgaves
482 p.
ISBN
9789046704196 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In dit boek staat Londen centraal. 'Kroniek van een aangekondigde dood': zo beschrijft een van de hoofdfiguren de inhoud van deze kloeke roman. Nicola Six is met de helm geboren; ze weet wat er in de toekomst met haar zal gebeuren. Aan Sam Young die het verhaal in ik-vorm vertelt, bekent ze dat ze onlangs, in een duister café, haar toekomstige moordenaar heeft ontmoet. Die moord zal inderdaad gepleegd worden, maar heel anders dan de lezer verwacht... Voor het zover is worden we in duizelingwekkende vaart meegevoerd van pub naar dartslokaal en van het ene bed naar het andere, alles in een onverbiddelijk doldraaiend Londen. Het boek zit stilistisch en ritmisch bijzonder goed in elkaar. Zeer kleine druk.

Over Martin Amis

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Javier Arce ☄

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949) is een Britse schrijver. Hij is de tweede zoon van de schrijver Kingsley Amis. Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.

Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld. Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.

Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.

Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.

Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neolo…Lees verder op Wikipedia