Boek
Engels

The pregnant widow : inside history

Martin Amis (auteur)

The pregnant widow : inside history

Een groep jongelui worstelt in de zomer van 1970 in een kasteel op het Italiaanse platteland niet alleen met hun seksualiteit, maar ook met hun identiteit en hun persoonlijke en maatschappelijke idealen.
Extra onderwerp
seksualiteit
Titel
The pregnant widow : inside history
Auteur
Martin Amis
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Cape, 2010
470 p.
ISBN
9780224076128 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Martin Amis (1949-) is de zoon van Kingsley, maar hij heeft zelf ook al een aantal beroemde romans gepubliceerd (o.a. Money', 'Time’s arrow' en 'London fields'). Zijn nieuwste roman draait om een groep jonge mensen die in 1970 in een kasteel op het Italiaanse platteland bij elkaar komen om de zomer door te brengen. Midden in de seksuele revolutie worstelen ze allemaal met niet alleen hun seksualiteit maar ook hun identiteit en hun persoonlijke en maatschappelijke idealen, hoewel Keith (het voornaamste personage, vanuit wiens perspectief we de mensen en hun onderlinge relaties waarnemen) voornamelijk worstelt met zijn relatie (met het ene meisje) en zijn seksuele verlangens (met de meeste andere). Naar het schijnt vrij autobiografisch, zowel wat betreft Keith (Amis zelf?) als de anderen (waarin volgens Amis andere beroemde literatoren uit de tijd van zijn vader in te herkennen zijn), maar de roman blijft door de ironische schrijfstijl, de vele zijsprongen en het negatieve zelfbeeld van…Lees verder

Over Martin Amis

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Javier Arce ☄

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949) is een Britse schrijver. Hij is de tweede zoon van de schrijver Kingsley Amis. Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.

Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld. Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.

Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.

Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.

Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neolo…Lees verder op Wikipedia