Boek
Engels

The zone of interest

Martin Amis (auteur)

The zone of interest

Genre:
In vernietigingskamp Auschwitz begeert een liaisonofficier de vrouw van de kampcommandant.
Titel
The zone of interest
Auteur
Martin Amis
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Jonathan Cape, 2014
310 p. : ill.
ISBN
9780224099752 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een man beschrijft hoe zijn geliefde in witte jurk en crèmekleurige strohoed met haar twee dochters door het late zomernamiddaglicht flaneert. Zelden is de lezer zo op het verkeerde been gezet. De in deze idylle opgeroepen liefde blijkt zich af te spelen tussen de nazi's in vernietigingskamp Auschwitz. De man is Golo Thomsen, liaisonofficier, knappe 'edelgermaan', zelfverzekerd vrouwenversierder en neef van Martin Bormann. De vrouw is Hannah, de echtgenote van kampcommandant Paul Doll, alcoholist en carrièrejager, die in zijn sullig-laconieke maar absoluut weerzinwekkende overwegingen Amis' satirische bedoeling vormgeeft. Thomsen en Doll zijn twee van de drie vertellers die alternerend het woord voeren; de derde is Szmul, een Poolse jood, hoofd Sondercommando, belast met de gruwelijke opdracht de vergaste gevangenen op te ruimen. Een ongemakkelijk boek omdat de lezer in huid en hoofd van onbegrijpelijke misdadigers gedwongen wordt. Omdat kille vernietiging lastig samengaat met liefde …Lees verder

Over Martin Amis

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Javier Arce ☄

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949) is een Britse schrijver. Hij is de tweede zoon van de schrijver Kingsley Amis. Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.

Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld. Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.

Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.

Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.

Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neolo…Lees verder op Wikipedia