Dvd
Engels

Santa Clause 3 : the escape Clause

Michael Lembeck (regisseur), George S. Clinton (componist), Tim Allen (acteur)
Kerstman Scott Calvin heeft veel problemen: zijn vrouw moet rond kerst bevallen, zijn schoonouders zijn op bezoek en de slechte Jack Frost werkt hem tegen. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
KER, kerstverhaal, kerstman, Familiefilm
Titel
Santa Clause 3 : the escape Clause
Regisseur
Michael Lembeck
Componist
George S. Clinton 1947-
Acteur
Tim Allen Martin Short
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [2007?]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels e.a.
EAN
8717418139759

Besprekingen

Amerikaanse kerstfilm uit 2006 van Michael Lembeck met Tim Allen (Galaxy Quest) en Martin Short (Frankenweenie), de derde in 'The Santa Clause'-serie (1994, 2002). Kerstman Scott Calvin, gescheiden vader, is inmiddels hertrouwd en het dreigt een chaotische kerst te worden: zijn vrouw is zwanger en is uitgerekend op 25 december en zijn schoonouders die hen bezoeken moeten denken dat Scott een speelgoedfabrikant uit Canada is. Bovendien wil zijn jaloerse assistent Jack Frost (Short) graag een eigen feest hebben en de rol van Kerstman overnemen. Monica Meijer (Cinemagazine, 12-11-’07) geeft 2 1/2 ster: ‘(…) ‘The Santa Clause 3: The Escape Clause’ is een prima film om rond kerst met hele gezin (met wat jongere) kinderen te kijken. (…) een vermakelijke en zoete kerstfilm. Niet meer, maar ook zeker niet minder.’ Vanaf ca. 9 jaar.

Over Michael Lembeck

Michael Lembeck (Brooklyn, New York, 25 juni 1948) is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. Hij won in 1996 een Emmy Award voor het regisseren van de Friends-aflevering The One After The Superbowl. Lembeck is een zoon van de overleden acteur Harvey Lembeck.

Lembeck begon met acteren in 1969 en met regisseren in 1989. Hij speelde in meer dan vijftig films en series. Zijn omvangrijkste rol was die als Max Horvath in 45 afleveringen van de komedieserie One Day at a Time.

Lembeck regisseerde onder meer de films The Santa Clause 2 en The Santa Clause 3, 67 afleveringen van de serie Major Dad, 23 afleveringen van Mad About You, 24 afleveringen van Friends en 21 afleveringen van Two Guys, a Girl and a Pizza Place.

Externe links

  • (en)  Michael Lembeck in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia