Dvd
Engels
CIA-agent Daniel Miller heeft een geheime missie in Berlijn: het achterhalen van de persoon die informatie gelekt heeft naar de Duitse pers.
Onderwerp
CIA, Berlijn
Titel
Berlin station. Seizoen 1
Scenarist
Olen Steinhauer
Acteur
Richard Armitage Rhys Ifans Leland Orser Michelle Forbes Richard Jenkins
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2018
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 8 uur en 33 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083174484

Besprekingen

Seizoen 1 van een Amerikaanse spionageserie met Richard Armitage (The hobbit; Into the storm). CIA-agent Daniel Miller werkt als analist op het hoofdkwartier in Virginia, maar wordt op een geheime missie gestuurd naar Berlijn: hij moet achterhalen wie onder de schuilnaam ‘Thomas Shaw’ informatie heeft gelekt naar de Duitse pers. Zijn begeleider is Hector DeJean (Rhys Ifans), een gedesillusioneerde en ervaren CIA-agent die er dubieuze werkwijzen op na houdt en veel geheimen heeft. Langzamerhand leert kantoorman Miller het ruige handwerk van de CIA. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 67% ‘fresh’: ‘Berlin Station marks EPIX's first foray into scripted series with a respectable outing that provides reliable – if not groundbreaking – thrills.’ 10 afleveringen.

Over Olen Steinhauer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vadas Róbert (Vadaro)

Olen Steinhauer (Baltimore, 21 juni 1970) is een Amerikaanse schrijver van spionageverhalen.

Leven

Olen Steinhauer werd geboren in Baltimore in 1970 en groeide op in de Amerikaanse staat Virginia. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Texas in Austin en op Emerson College in Boston. In 1999 ontving hij een Fulbright-beurs waardoor hij in de gelegenheid was om een jaar in Roemenië te wonen, waardoor hij geïnspireerd werd voor zijn eerste boeken die zich afspelen in het Oostblok tijdens de Koude Oorlog. Hij woont met zijn vrouw en dochter in Boedapest (Hongarije).

Bibliografie

Koude Oorlog reeks

  • 2003: The Bridge of Sighs
  • 2004: The Confession
  • 2005: The Vienna Assignment / 36 Yalta Boulevard
  • 2006: The Istanbul Variations / Liberation Movements
  • 2007: Victory Square

Lees verder op Wikipedia