Kort voor kerst keert de 19-jarige Ben onverwacht terug uit de afkickkliniek. Zijn ouders vertrouwen hem niet, maar toch mag hij één dag blijven.
Titel
Ben is back / written and directed by Peter Hedges
Regisseur
Peter Hedges
Acteur
Julia Roberts Lucas Hedges
Componist
Dickon Hinchliffe
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2019
1 blu-ray
Oorspr. opname
2018
Speelduur
103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461876157

Andere formaten:

Besprekingen

Drama van Peter Hedges (Pieces of April; Dan in real life) met in de hoofdrollen zijn zoon Lucas (Boy erased) en topacteur Julia Roberts. De 19-jarige Ben Burns verblijft sinds een aantal maanden in een afkickkliniek vanwege zijn heroïneverslaving. Kort voor kerst staat hij onverwacht bij zijn ouders voor de deur, zijn begeleider heeft hem een kort verlof gegeven. Zijn moeder en stiefvader (Courtney B. Vance) vertrouwen hem niet, maar toch mag hij één dag blijven, onder streng toezicht. Hun wantrouwen blijkt terecht. De recensenten geven 2-4 sterren. Ronald Rovers (Trouw 10-1-’19) vindt de film melodramatisch en voorspelbaar. Tisha Eetgerink (Telegraaf 10-1-’19) daarentegen concludeert: ‘Holly wil zo graag geloven in haar zoon, hem níet opgeven. Maar door koste wat kost vast te houden brokkelt haar eigen wereld steeds meer af. Nooit toonde een speelfilm zó helder en zó pijnlijk wat verslaving doet met geliefden eromheen. Ben is back is alle anti-drugscampagnes bij elkaar opgeteld.’

Over Peter Hedges

Peter Simpson Hedges (West Des Moines, 6 juli 1962) is een Amerikaans schrijver, scenarist en filmregisseur.

Biografie

Peter Hedges werd in 1962 geboren in West Des Moines (Iowa) als de zoon van Robert Boyden Hedges en Carole Simpson. Zijn vader was een episcopaalse priester en zijn moeder was een psychotherapeute. Hij studeerde aan Valley High School en de kunstschool van de Universiteit van North Carolina. In 1993 trouwde hij met theateractrice Susan Bruce Titman. De twee kregen twee kinderen, waaronder acteur Lucas Hedges.

Carrière

In de jaren 1980 schreef Hedges verschillende toneelstukken. In 1991 bracht hij de roman What's Eating Gilbert Grape uit. Twee jaar later werd het boek door Lasse Hallström verfilmd. Hedges schreef zelf het scenario voor de filmadaptatie.

In de daaropvolgende jaren schreef hij ook de scenario's van de boekverf…Lees verder op Wikipedia