Boek
Nederlands

Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie - een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen werel...

Peter Wohlleben (auteur)
+1
Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie - een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen werel...
×
Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie - een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen werel... Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie - een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen werel...

Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie - een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen werel...

Antropomorf getinte visie op het gevoelsleven van dieren.
Titel
Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie - een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen wereld
Auteur
Peter Wohlleben
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Seelenleben der Tiere
Uitgever
Utrecht: Lev., © 2016
223 p.
ISBN
9789400508125 (hardback)

Besprekingen

De Duitse boswachter Peter Wohlleben kreeg met zijn boek 'Het verborgen leven van bomen' (2016)* een bejubelde bestseller. Met het boek over het innerlijk leven van dieren probeert hij dat kunstje wellicht te herhalen. De Duitse uitgeverij Ludwig Verlag bedacht het concept. Tijdschrift Die Zeit noemt Wohlleben een 'rebel in het woud, die bijna alles anders doet dan andere boswachters. Goed voor het milieu en brengt meer winst'. Met het innerlijk leven van dieren probeert Wohlleben zijn lezers te overtuigen van de emoties van dieren. Hij trekt daarbij graag vergelijkingen met de mens en kan zich niet voorstellen dat dieren 'principieel anders voelen'. De auteur haalt er geregeld voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek en eigen observaties bij om zijn verhaal aan te kleden en te ondersteunen. In het een na laatste hoofdstuk vraagt hij zich af of dieren een ziel hebben. Zijn schrijfstijl is soepel, zijn boek leest gemakkelijk. Met eindnoten.

Over Peter Wohlleben

CC BY 3.0 - Foto van/door JCS

Peter Wohlleben (°1964 in Bonn) is een Duitse boswachter en schrijver. Hij is een uitgesproken pleitbezorger voor een ecologisch en economisch duurzaam bosbeheer. Met zijn in 2015 gepubliceerde bestseller Het verborgen leven van bomen kwam hij wereldwijd in de belangstelling. Net als Stefano Mancuso beweegt Wohlleben zich in het grensgebied tussen wetenschap en filosofie, hetgeen door sommigen als “baanbrekend” wordt ervaren, door anderen als “onwetenschappelijk”. Deze controverse werkt door in de discussie rond plantenrechten.

Bibliografie

Peter Wohlleben schreef tientallen boeken en artikels, in het Duits. Daarvan zijn de volgende titels in het Nederlands vertaald:

  • Het verborgen leven van bomen. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400507326. Geïillustreerde editie, 2018. ISBN 9789400510227
  • Het innerlijke leven van dieren. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400508125
  • Het bos. Lev. - A.W. Br…Lees verder op Wikipedia