E-boek
Nederlands

De opstand van de natuur : een geschiedenis van de Kleine IJstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europ...

Philipp Blom (auteur)

De opstand van de natuur : een geschiedenis van de Kleine IJstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europ...

Weersomstandigheden in de geschiedenis kunnen een zeer bepalende factor zijn, niet alleen economisch, maar ook sociaal en cultureel. Zo ook de Kleine IJstijd in de 17e eeuw.
Titel
De opstand van de natuur : een geschiedenis van de Kleine IJstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europa
Auteur
Philipp Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Welt aus den Angeln
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2017
314 p. : ill.
ISBN
9789023449089

Over Philipp Blom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Philipp Blom (Hamburg, 1970) is een Duitse filosoof, historicus en schrijver. Hij schrijft voor verschillende bekende kranten, waaronder The Independent, The Times Literary Supplement, Die Zeit, Frankfurter Allgemeine Zeitung en Vrij Nederland. Daarnaast schrijft hij historische non-fictie, evenals fictie. In zijn boek Wat op het spel staat doet hij een appèl om actief na te denken over de gevolgen van klimaatverandering en digitalisering en van het economisch model, uitsluitend gericht op groei, afscheid te nemen. In zijn laatste boek Het grote wereldtoneel – Over de kracht van verbeelding in crisistijd (2020) pleit hij ervoor om de kunst in te zetten in tijden van onzekerheid.

Biografie

Blom werd in 1970 geboren in Hamburg als zoon van een Duitse vader en een Nederlandse moeder en groeide daarna op in Detmold. Tot 1992 studeerde hij filosofie en judaïstiek aan de universiteit v…Lees verder op Wikipedia