Boek
Frans

Trois jours et une vie : roman

Pierre Lemaitre (auteur)
De betrokkenheid van de 12-jarige Antoine bij de verdwijning van zijn buurjongetje werkt door in zijn volwassen leven.
Extra onderwerp Frans
Thrillers psychologiques
Titel
Trois jours et une vie : roman
Auteur
Pierre Lemaitre
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2016
278 p.
ISBN
9782226325730 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De schrijver van de Prix Goncourt 2013 (‘Au revoir là-haut’*) keert met deze nieuwe roman terug naar het spannende genre. Een twaalfjarige jongen is betrokken bij de verdwijning van zijn buurjongetje. Drie dagen lang (de titel) verwacht hij opgepakt te worden, maar dan maakt natuurgeweld het bos ondoordringbaar. Als jaren later het dode kind alsnog wordt gevonden, probeert de dader uit alle macht zijn ontmaskering te voorkomen. Tweederde van de roman gaat over de drie dagen na de moord. Het is breed uitgesponnen. Het laatste, korte deel met veel verwikkelingen, krijgt meer vaart. Vlot leesbaar, thrillerachtig verhaal met veel dialoog, geen populaire spreektaal.

Over Pierre Lemaitre

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pierre lemaitre

Pierre Lemaitre (Parijs, 19 april 1951) is een Franse scenarioschrijver en auteur. Hij ontving de Prix Goncourt in 2013 voor zijn oorlogsroman Au revoir là-haut (Tot ziens daarboven).

Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre is autodidact. Hij werkte als leraar literatuur voordat hij schrijver werd. In 1977 heeft hij een klein leerbedrijf opgericht voor onderwijs en communicatie aan volwassenen. Tot het midden van de jaren 2000 gaf hij cursussen algemene cultuur aan lokale overheidsfunctionarissen en organiseerde hij seminars over Franse en Noord-Amerikaanse literatuur voor bibliothecarissen. Lemaitre is vooral bekend om zijn thrillers met Commissaris Camille Verhoeven in de hoofdrol.

Zijn belangrijkste werk is Tot ziens daarboven, een roman over de Eerste Wereldoorlog en de periode vlak daarna. Twee soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven hebben overleefd voelen zich bedrogen en verstoten door de maa…Lees verder op Wikipedia