Boek
Nederlands

40-45 : van Blitzkrieg tot Hiroshima

Richard Holmes (auteur)
+1
40-45 : van Blitzkrieg tot Hiroshima
×
40-45 : van Blitzkrieg tot Hiroshima 40-45 : van Blitzkrieg tot Hiroshima

40-45 : van Blitzkrieg tot Hiroshima

Richard Holmes (auteur)
Overzicht in woord en beeld van de Tweede Wereldoorlog, met onder meer aandacht voor uitrustingstukken en korte biografieën van militairen en politici.
Onderwerp
Wereldoorlog II
Titel
40-45 : van Blitzkrieg tot Hiroshima
Auteur
Richard Holmes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
World War II : the definitive visual guide
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
372 p. : ill.
ISBN
9789401423724 (hardback)

Besprekingen

Na het succes van '14-18 - Van Sarajevo tot Versailles' van R.G. Grand (2014)*, heeft dezelfde uitgeverij nu '40-45 - Van Blitzkrieg tot Hiroshima' van Richard Holmes het licht doen zien. Beide boeken zijn identiek vormgegeven en vullen elkaar aan. Ondersteund door meer dan duizend illustraties in kleur en zwart-wit wordt de geschiedenis van het Interbellum, de aanloop en het verloop van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de Koude Oorlog op een overzichtelijke wijze voor een groot publiek zichtbaar gemaakt. Het boek onderscheidt zich van andere publicaties over de Tweede Wereldoorlog door het gebruik van vele bekende en minder bekende foto's van de strijd in Europa en in de Pacific, de heldere uitleg door middel van korte en bondige teksten, de chronologische overzichten van het Interbellum en de oorlogsjaren en de duidelijke overzichtskaarten. Nieuwe feiten worden niet gemeld, maar het boek geeft een uitstekend en vooral samenhangend beeld van de belangrijkste politieke en mili…Lees verder

Over Richard Holmes

Richard Arnold (Groove) Holmes (Camden, 2 mei 1931 – Saint Louis, 29 juni 1991) was een Amerikaanse jazzorganist van de hardbop en de souljazz.

Carrière

Richard Holmes verscheen tijdens de vroege jaren 60 in de jazzscene. Zijn eerste album nam hij op voor Pacific Jazz Records in maart 1961 met de gastsolist Ben Webster. Hij deed direct van zich spreken met zijn onnavolgbare stijl. Hij was een gevoelige, rechtlijnige en warme speler en was rondom Philadelphia en zuidelijk New Jersey plaatselijk succesvol, totdat hij met een contract bij Pacific Jazz Records in de gehele Verenigde Staten opzien baarde. Enkele als single uitgekoppelde opnamen zoals Misty van Erroll Garner waren zeer succesvol.

Zijn sound was in het bovenste stembereik direct herkenbaar, ook vanwege de creatieve mix van zijn baslijnen, die snel, geaccentueerd en ritmisch pulserend waren. Hij wisselde bekwaam van de hardste …Lees verder op Wikipedia