Boek
Nederlands

Het leukste kijk- en leesboek ooit!

Richard Scarry (auteur)
+1
Het leukste kijk- en leesboek ooit!
×
Het leukste kijk- en leesboek ooit! Het leukste kijk- en leesboek ooit!

Het leukste kijk- en leesboek ooit!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Moeder Kat en Hukkie gaan naar de supermarkt, Ma Krulstaart stopt de biggetjes in bad en boer Alfie verzorgt zijn plantjes. Vierkant, hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Het leukste kijk- en leesboek ooit!
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Richard Scarry's best first book ever
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2018
47 p. : ill.
ISBN
9789044750768 (hardback)

Besprekingen

Dit kijk- en aanwijsboek (het origineel komt uit 1979) bevat de overbekende illustraties van Richard Scarry. De personages zijn dierfiguren met menselijke eigenschappen. In twintig hoofdstukken worden woorden thematisch (o.a. seizoenen, kleuren, tellen, vormen, bij de dokter, het huis poetsen) aangeboden; niet alle woorden passen even goed bij het thema. Het aantal aangeboden woorden en begrippen is groot en gevarieerd. Er zijn korte verhaaltjes en een aantal gedichtjes. Het taalgebruik is wat formeel en doet soms niet-Nederlands aan, ook is er een nogal moralistisch hoofdstuk over manieren. De bladspiegel is vol en kleurrijk. Twee dierfiguren die aldoor grappige dingen beleven, keren steeds terug. Kinderen zullen plezier beleven aan het bekijken. Bij gebruik ter uitbreiding van de woordenschat zal veel toelichting van een volwassene nodig zijn. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia