Boek
Nederlands

Mijn leuke reis rond de wereld

Richard Scarry (auteur)
+1
Mijn leuke reis rond de wereld
×
Mijn leuke reis rond de wereld Mijn leuke reis rond de wereld

Mijn leuke reis rond de wereld

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Allerlei bekende personages uit de boeken van Richard Scarry reizen naar de meest uiteenlopende plekken op de wereld. Prentvertelling met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Andere culturen
Titel
Mijn leuke reis rond de wereld / tekst en ill. Richard Scarry
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Richard Scarry's busy, busy world
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2009
91 p. : ill.
ISBN
9789044723465 (hardback)

Besprekingen

In dit kloeke, grote boek reizen diverse personages uit de boeken van Richard Scarry de wereld rond. In Londen wordt een bezoek gebracht aan de bewaking van de koningin, ze beklimmen een berg in Zwitserland en Nederland blijkt een echt waterland te zijn. We zien dat Hans een toerist in een gat in de dijk stopt om het lek te dichten. Allerlei landen van de wereld komen aan bod. Een moeilijk te plaatsen boek; de informatieve waarde is zeer gering, maar het is ook niet echt een leesboek. Er worden aardige anekdotes verteld, waarin dieren iets in een bepaald land beleven. Grapjes gaan echter over de hoofden van de doelgroep heen. Meestal worden twee pagina’s aan een land gewijd. Het boek is verlevendigd met veel illustraties in de bekende stijl en met vrijwel alle personages uit de Scarry-boeken (Pip-Pip Kat, Seppel Sik, Professor Graafgraag etc.) Eerder verschenen in 1963 en herzien in 1993. Voorzien van een inhoudsopgave. Op het omslag staat bij de Eiffeltoren een Engelse dubbeldekker w…Lees verder

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia