Boek
Nederlands

Wie zit er in de slinger-limousine? : met flappen

Richard Scarry (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Wie zit er in de slinger-limousine? : met flappen
×
Wie zit er in de slinger-limousine? : met flappen Wie zit er in de slinger-limousine? : met flappen

Wie zit er in de slinger-limousine? : met flappen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Er rijden veel vreemde wagens rond in Drukstad. Wat doen die augurkenwagen, zwembadauto en slinger-limousine toch in de stad? Hardkartonnen oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Auto's, Verkeer
Titel
Wie zit er in de slinger-limousine? : met flappen
Auteur
Richard Scarry
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Who's in the bendy limousine?
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
[14] p. : ill.
ISBN
9789048315468 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboek met flappen waarin allerlei rare voertuigen centraal staan. Zo is er een wagen die augurken laat vallen, een zwembadauto, vliegtuigen die hun piloten verloren hebben en een slinger-limousine. Maar niet alles loopt op rolletjes: de hotdogs spoelen weg, een parachutist valt in de taart van Nellie Nijlpaard en Ben Bananasplit let niet op de weg. Humoristisch kijk- en bladerboek rond de bekende figuren uit de verhalen van Richard Scarry, waarin aan de peuter vragen wordengesteld. De peuter kan de antwoorden vinden onder de flappen. Deze zijn iets kleiner dan de pagina's en hebben twee afgeronde hoeken, uitgevoerd in een enkele kartonnen laag. De pagina's bestaan uit twee op elkaar geplakte kartonnen lagen. Oblong uitgave met paginagrote, vrolijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia