Dvd

Der fliegende Holländer

Richard Wagner (componist), Kwangchul Youn (uitvoerder), Ingela Brimberg (uitvoerder)
Titel
Der fliegende Holländer
Componist
Richard Wagner 1813-1883 (librettist)
Uitvoerder
Kwangchul Youn  (bas) Ingela Brimberg  (sopraan) Nikolai Schukoff  (tenor) Kai Rüütel 1981- (mezzosopraan) Alex Ollé 1960- (regisseur) Coro Titular del Teatro Real de Madrid  (koor) Orquesta Titular del Teatro Real de Madrid  (orkest)
Dirigent
Pablo Heras-Casado
Uitgever
Harmonia Mundi, 2018 | Andere uitgaves
1 dvd + 1 blu-ray disc + boekje
Oorspr. opname
2016
Aantekening
Ondertiteling: Duits, Frans, Engels
EAN
3149020906088
CDR
DCD1509

Over Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner (Leipzig, 22 mei 1813 – Venetië, 13 februari 1883) was een Duits componist, dichter en librettist.

Richard Wagner was een belangrijk vernieuwer in de muziek van zijn tijd. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera's die hij zelf liever als muziekdrama's aanduidde en waarvoor hij ook de teksten (libretti) schreef. Hij streefde naar een Gesamtkunstwerk, de ideale vereniging van woord, muziek en toneel. Op den duur ontstonden daaruit zijn grootse muziekdrama's die uiteindelijk in een speciaal hiervoor gebouwd theater werden (en worden) opgevoerd in de Beierse stad Bayreuth.

Wagner heeft vrijwel zijn hele leven in politieke en financiële moeilijkheden verkeerd; pas in de latere jaren van zijn leven kwam hij tot welstand en aanzien. Hij was aanvankelijk getrouwd met Minna Planer, had later een (platonische?) verhouding met Mathilde Wesendonck, en trouwde uiteindelijk met Cosima, de dochter van Franz Liszt, veel jonger da…Lees verder op Wikipedia