Dvd

Die Meistersinger von Nürnberg

Richard Wagner (componist), Michael Volle (uitvoerder), Klaus Florian Vogt (uitvoerder)
Titel
Die Meistersinger von Nürnberg
Componist
Richard Wagner 1813-1883 (librettist)
Uitvoerder
Michael Volle  (bariton) Klaus Florian Vogt  (tenor) Anne Schwanewilms  (sopraan) Johannes Martin Kränzle  (bas) Barrie Kosky  (regisseur) Chor der Bayreuther Festspiele  (koor) Orchester der Bayreuther Festspiele  (orkest)
Dirigent
Philippe Jordan
Uitgever
Deutsche Grammophon, 2018 | Andere uitgaves
2 dvd-video's + boekje
Oorspr. opname
2017
Speelduur
04:43:58
Aantekening
Ondertiteling Duits, Engels, Frans, Spaans, Chinees
EAN
0044007354506
CDR
DCD1531

Over Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner (Leipzig, 22 mei 1813 – Venetië, 13 februari 1883) was een Duits componist, dichter en librettist.

Richard Wagner was een belangrijk vernieuwer in de muziek van zijn tijd. Hij componeerde als belangrijkste werken een aantal opera's die hij zelf liever als muziekdrama's aanduidde en waarvoor hij ook de teksten (libretti) schreef. Hij streefde naar een Gesamtkunstwerk, de ideale vereniging van woord, muziek en toneel. Op den duur ontstonden daaruit zijn grootse muziekdrama's die uiteindelijk in een speciaal hiervoor gebouwd theater werden (en worden) opgevoerd in de Beierse stad Bayreuth.

Wagner heeft vrijwel zijn hele leven in politieke en financiële moeilijkheden verkeerd; pas in de latere jaren van zijn leven kwam hij tot welstand en aanzien. Hij was aanvankelijk getrouwd met Minna Planer, had later een (platonische?) verhouding met Mathilde Wesendonck, en trouwde uiteindelijk met Cosima, de dochter van Franz Liszt, veel jonger da…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek