Boek
Nederlands

De gouden lelie

Richelle Mead (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
+1
De gouden lelie
×
De gouden lelie De gouden lelie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De jonge alchemiste Sidney (ik-figuur) woont op een kostsschool in Palm Springs. Daar moet ze Jill, een Moroiprinses, beschermen tegen een aanval van vampiers. Maar dan wordt Sidney verliefd op een vampier. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De gouden lelie
Auteur
Richelle Mead
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The golden lily
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2013
443 p.
ISBN
9789048818617 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Acht jaar na de eerste ‘Twilight’-roman lijkt de bezwering die vampiers over jeugdboekenschrijvers hebben uitgesproken nog niet uitgewerkt. Nog steeds verschijnen aan de lopende band nieuwe variaties op het bloedzuigerthema. Een van de meer genietbare daarvan is de ‘Alchemisten’-reeks van Richelle Mead, een spin-off van haar succesreeks ‘Academicus vampyrus’, waarvan het eerste deel in 2014 in de filmzalen te zien is. De gouden lelie, het tweede deel van ‘De alchemisten’, speelt zich af in dezelfde, door Roemeense folklore geïnspireerde wereld, bevolkt door de verrassend sympathieke Moroi (sterfelijke vampiers), bloeddorstige Strigoi (onsterfelijke vampiers) en dappere Dhampirs (halfbloed vampierenhoeders). De heldin, de negentien jaar oude Sydney Sage, is een alchemist belast met de bescherming van Moroiprinses Jill, die ondergedoken zit op een mensenschool in het zonovergoten Palm Springs. Zoals het een gedisciplineerde alchemist betaamt, kwijt ze zich met toewijding van haa…Lees verder
Sydney, een jonge Alchemiste, heeft tot taak om Jill, een Moroiprinses, te beschermen tegen een aanval van vampiers. Ze wonen met nog anderen, waaronder de Maroi en de Stigroi op een gewone kostschool in Palm Springs. Sydney vat haar taak serieus op, maar als ze verliefd wordt op een vampierjongen krijgt ze het moeilijk. Tweede deel uit de serie 'De alchemisten'; vervolg op 'Bloedverwanten'*. De titel verwijst naar een teken dat Alchemisten op hun wang hebben geëtst. In de ik-vorm geschreven, goed vertaald verhaal vol vaart en met veel gebeurtenissen; desondanks blijft het goed te volgen, al had het het wel iets korter gekund. Een enkele onduidelijkheid: Adrian, op wie Sydney verliefd wordt, is in het begin een Moroi en aan het eind een vampier. Morele vraagstukken worden niet ontweken en ook verliefdheden, spanning en avontuur maken van dit boek een aantrekkelijke pageturner voor de doelgroep. Deel drie zal er zeker komen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 12 november 1976) is een Amerikaanse bestseller fantasy-schrijver. Ze is bekend geworden door onder andere de boekenserie Academicus Vampyrus.

Biografie

Richelle Mead werd geboren in Michigan en leeft momenteel in Kirkland, de voorstad van Seattle, Verenigde Staten.. Ze heeft drie diploma's: een Bachelor voor Algemene Studies aan de Universiteit van Michigan, een Master voor Vergelijkende Religie van de Western Michigan University, en een Master in Onderwijs van de Universiteit van Washington. Voordat ze fulltime begon te schrijven gaf ze in Seattle les in sociale wetenschappen en Engels. Ze schreef in haar vrije tijd, totdat haar eerste boek, Soccubus Blues, uitkwam, om vervolgens fulltime schrijfster te worden.

Bibliografie

Romans

Georgina Kincaid-serie

  1. Lees verder op Wikipedia

Suggesties