Boek
Meertalig
At first glance, the detailed works by Rinus van de Velde (*1983 in Leuven) seem to be autobiographical. His large-format coal drawings are based on photographs he has taken himself, in most cases feature the artist, and they appear to document occurrences in his own life that are in part mundane, in part absurd. At the same time, the striking works are always imbued with a certain melancholy. Yet
Titel
Rinus Van de Velde
Illustrator
Rinus Van de Velde
Medewerker
Philippe Van Cauteren Koen Sels 1982- Frederik Willem Daem 1988-
Taal
Meertalig, Engels, Duits
Uitgever
Ostfildern: Hatje Cantz, 2015 | Andere uitgaves
142 p. : ill.
ISBN
9783775739771 (hardback)

Over Rinus Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nolde16

Rinus Van de Velde (Leuven, 1983) is een Belgisch beeldend kunstenaar.

Biografie

Rinus Van de Velde studeerde Vrije Kunsten aan Sint Lucas Antwerpen. Van de Velde tekent monumentale tekeningen, meestal met houtskool, op basis van gevonden foto’s of foto’s van zelf gebouwde en geënsceneerde taferelen. Raymond van het Groenewoud gebruikte een werk van hem voor de cover van zijn cd 'De laatste rit'.

Hij stelde tentoon op onder andere Beaufort 2015. Zijn werk was in het voorjaar 2016 in het Gentse S.M.A.K. te zien met een solotentoonstelling Donogoo Tonka met een zestal monumentale houtskooltekeningen.

Van de Veldes werk bevindt zich ook in de collectie van openbare besturen en wordt permanent tentoongesteld onder meer in het nieuwe stadskantoor van Hasselt.

Externe link

  • Officiële website

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek