Boek
Engels

A dark and broken heart

R.J. Ellory (auteur)

A dark and broken heart

Genre:
Om van schulden af te komen besluit een corrupte rechercheur van de politie in New York om een drugsbaron te beroven en anderen daarvan de schuld te geven.
Titel
A dark and broken heart / R.J. Ellory
Auteur
R.J. Ellory 1965-
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2013
373 p.
ISBN
9781409121329 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Dit is de tiende roman van de meer dan eens bekroonde Britse schrijver die zijn thrillers vaker in de VS situeert. Vincent Madigan is een van de beste misdaadoplossers van de New Yorkse politie omdat hij stiekem samenwerkt met de drugskoning van Harlem. Hij denkt met een simpele roofoverval uit zijn schulden te komen om eindelijk aan zijn familiale verplichtingen te kunnen voldoen. Een daarbij zwaargewond meisje compliceert de zaak. Het is zelfs voor een actiethriller een hard verhaal dat de gewetenloosheid van wetsdienaars afzet tegen de kwetsbare kantjes van geharde criminelen. Parallel aan de actie loopt de emotionele en morele ontwikkeling van de aan drugs en drank verslaafde inspecteur. De stijl is filmisch, de toon rauw, de verhoudingen en personages worden genadeloos beschreven. De spanning is slopend. Pocket met zeer kleine druk.

Over R.J. Ellory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Roger Jon Ellory (Birmingham, juni 1965) is een Brits thrillerschrijver.

Biografie

R.J. Ellory woont in Birmingham. Hij noemt Arthur Conan Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden. Hij studeerde grafische kunsten en ontwerp, maar stopte al na een jaar.

Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika. Ellory stopte acht jaar met schrijven, maar begon weer eind 2001, geïnspireerd door een citaat van Benjamin Disraeli dat Success is entirely dependent upon constancy of purpose ("succes is geheel afhankelijk van een vaststaand doel"). Hij schreef nog eens drie romans, waarvan de tweede 'Candlemoth' was. Deze werd …Lees verder op Wikipedia