Lettertype dyslexie
Nederlands

De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll & Mr. Hyde

De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Dr. Jekyll wil zijn ‘goede’ persoonlijkheid scheiden van zijn ‘slechte’. daarvoor drinkt hij een zelfgemaakt drankje. Kan dit goed aflopen? Vanaf ca. 15 jaar. In lettertype Dyslexie.
Extra onderwerp
allegorieën
Titel
De zonderlinge geschiedenis van Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Auteur
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The strange case of dr. Jekyll and mr. Hyde
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, 2017
110 p.
ISBN
9789463242141 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Uitgave van de klassieke novelle over dr. Jekyll die zijn ‘goede’ persoonlijkheid wil scheiden van zijn ‘slechte’ en daarvoor een zelf gebrouwd drankje gebruikt, zodat zijn goede ik edele doelen kan nastreven en zijn slechte ik ongehinderd zijn gang kan gaan. De afloop van dit experiment is fataal. De Schotse schrijver R.L. Stevenson (1850-1894) heeft met deze iconische novelle een tijdloze bestseller gescoord. Onder het ‘gothic horror’ verhaal raakt Stevenson tijdloze thema's aan: seksuele moraal, gespleten persoonlijkheid, de dualiteit van de samenleving. Een van de meest verfilmde, vertaalde en bewerkte boeken ooit, nu in een nieuwe editie, verluchtigd met de oorspronkelijke fotogravures, die wat donker zijn afgedrukt en tekeningen van de eerste geïllustreerde editie in 1904. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson (Edinburgh, 13 november 1850 - Vailima (Samoa), 3 december 1894) was een Schots schrijver van romans, gedichten, toneelstukken en reisverhalen.

Leven

Stevenson werd geboren in het Schotse Edinburgh als zoon van de ingenieur Thomas Stevenson en Margaret Balfour. Zijn ouders waren zeer religieus, maar tijdens zijn jaren op de universiteit liet hij het geloof los, hoewel het wel invloed op hem zou blijven hebben. Zijn relatief korte leven was echter vol van ondernemingen en avontuur. Hij begon als ingenieur, evenals zijn vader (deze moderniseerde het ontwerp van de vuurtoren). Vanwege zijn zwakke gezondheid stapte hij over naar een rechtenstudie, maar werd geen praktiserend jurist. Aan het eind van zijn leven was hij plantagehouder en stamleider in Samoa.

Hij maakte verschillende reizen naar het koninkrijk Hawaï en raakte bevriend met koning David Kalakaua, met wie hij veel tijd doorbracht. Ook raakte hij…Lees verder op Wikipedia