Boek
Nederlands
Een jongetje (ik-figuur) vertelt over zijn schaduw. Hij lijkt heel erg op hem, maar hij groeit veel sneller. De schaduw verklapt hem soms bij verstoppertje spelen en soms is het een enorme slaapkop! Prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schaduw
Titel
Mijn schaduw
Auteur
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Vertaler
Catalina Steenkoop
Illustrator
Sara Sánchez
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My shadow
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789059244474 (hardback)

Besprekingen

Een jongetje (ik-figuur) vertelt over zijn schaduw. Zijn schaduw lijkt op hem, doet hem na en groeit veel harder dan hijzelf. En hij verraadt hem ook nog bij verstoppertje! Ondanks alles is zijn schaduw wel een luie slaapkop… Herkenbaar en aandoenlijk kleuterboek op rijm, met weinig tekst, hooguit twee regels per pagina. De tekst is gedrukt in een zeer ruime, schreefloze letter en er zijn diverse typografische grapjes. De sfeervolle illustraties in kleur lopen door over een dubbele pagina. In de illustraties is het karakter van het jongetje goed uitgewerkt. Mooie uitgave voor meerdere doeleinden bruikbaar. Aantrekkelijk omslag waarop de schaduw van het jongetje extra nadruk heeft gekregen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson (Edinburgh, 13 november 1850 - Vailima (Samoa), 3 december 1894) was een Schots schrijver van romans, gedichten, toneelstukken en reisverhalen.

Leven

Stevenson werd geboren in het Schotse Edinburgh als zoon van de ingenieur Thomas Stevenson en Margaret Balfour. Zijn ouders waren zeer religieus, maar tijdens zijn jaren op de universiteit liet hij het geloof los, hoewel het wel invloed op hem zou blijven hebben. Zijn relatief korte leven was echter vol van ondernemingen en avontuur. Hij begon als ingenieur, evenals zijn vader (deze moderniseerde het ontwerp van de vuurtoren). Vanwege zijn zwakke gezondheid stapte hij over naar een rechtenstudie, maar werd geen praktiserend jurist. Aan het eind van zijn leven was hij plantagehouder en stamleider in Samoa.

Hij maakte verschillende reizen naar het koninkrijk Hawaï en raakte bevriend met koning David Kalakaua, met wie hij veel tijd doorbracht. Ook raakte hij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties