Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het mensenkind Mowgli wordt in de jungle van India opgevoed door wolven. Aangevuld met verhalen over andere wilde dieren zoals zeerobben, olifanten en een mangoeste. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Titel
The jungle book
Auteur
Rudyard Kipling
Illustrator
J.Lockwood Kipling C.I.E. Drake W.H. Drake
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan Children's Books, 2016 | Andere uitgaves
ix, 319 p. : ill.
ISBN
9781509805594 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De beroemde collectie dierenverhalen van de schrijver. Met onder anderen het verhaal van Mowgli (het mensenjong dat in de Indische jungle werd opgevoed door wolven) en Toomai de olifant. Naast de zeven verhalen zijn er (ter afsluiting van ieder verhaal) liederen, gedichten en illustraties. Het betreft de originele in grijstinten uitgevoerde tekeningen uit 1894. Aansluitend zijn er nog twintig bladzijden met activiteiten, een quiz en weetjes. Het betreft een heruitgave van het oorspronkelijke boek in het kader van 150 jaar vanaf de geboorte van de schrijver. Op de site panmacmillan.com zijn activiteitenbladen en meer informatie te vinden. Het taalgebruik is wat gedragen/ouderwets en technisch en inhoudelijk (moeilijke woorden, lange zinnen) afgestemd op de geoefende lezer. Ook voor Nederlandse kinderen in het voortgezet onderwijs die al wat jaren Engels achter de rug hebben en het verhaal van Mowgli kennen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Over Rudyard Kipling

Joseph Rudyard Kipling (Bombay (Brits-Indië), 30 december 1865 – Londen, 18 januari 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films op gebaseerd, onder andere door Disney.

Tot de andere verhalende werken van Kipling behoren onder meer Plain Tales from the Hills en Kim. Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht If— (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon. Het verhaal The Man who would be King is verfilmd, met Michael Caine en Sean Connery.

Waardering

Tot de jaren 1950 werd Kipling wereldwijd hooggeschat. Zijn populariteit nam af naarmate het kolonialisme niet meer als een volstrekt natuurlijk gegeven wer…Lees verder op Wikipedia