Boek
Nederlands

De smaak van België : 250 bourgondische recepten

Ruth Van Waerebeek (auteur), Maria Robbins (auteur)
+1
De smaak van België : 250 bourgondische recepten
×
De smaak van België : 250 bourgondische recepten De smaak van België : 250 bourgondische recepten

De smaak van België : 250 bourgondische recepten

Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen?

De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie, witlof, mo
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
De smaak van België : 250 bourgondische recepten
Auteur
Ruth Van Waerebeek Maria Robbins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The taste of Belgium
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2016
336 p. : ill.
ISBN
9789045208459 (hardback)

Besprekingen

De Belgische auteur en kok Ruth Van Waerebeek (tegenwoordig in Chili wonend) beschrijft aan de hand van herinneringen aan haar overgrootmoeder, grootmoeder en moeder de Belgische keuken zoals zij hem in haar familie heeft mogen proeven en stelde 250 Bourgondische recepten samen in het vuistdikke kookboek met anekdotes, praktische tips, koopsuggesties en mooie rustige klassieke fotografie. De appetijtelijke recepten vormen een zeer uitgebreide weergave van de culinaire rijkdom die de Belgische keuken biedt. Hoofdstukken: Voorgerechten, salades en kleine gerechten, Soep, Vis en schaaldieren, Gevogelte en wild, Vlees, Koken met bier, Bijgerechten met groente en fruit, Aardappels, Wafels, pannenkoeken en brood, Desserts, De basis en tot slot een register. De receptuur wordt uitgebreid en helder beschreven op volgorde van ingrediëntenopgave. Het aantal eters wordt vermeld, geen voedingswaarden. Een heerlijk naslagwerk over de rijke Belgische keuken met goede recepturen.