Dochter van de Mangroven

Sarah Lark (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
Midden 18e eeuw is de etnische status van een mulattin (18) op het eiland Hispaniola een goed bewaard geheim.
Extra onderwerp
Jamaïca, 18de eeuw
Titel
Dochter van de Mangroven
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Insel der roten Mangroven
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2018 | Andere uitgaves
495 p. : ill.
Aantekening
Sarah Lark is pseudoniem van Christiane Gohl
ISBN
9789026146329 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deirdre, de achttienjarige dochter van Nora, is een halfbloed, een mulattin, zoals dat in 1753 op Hispaniola wordt genoemd. In die samenleving, waar nog volop slavernij is en dus een groot onderscheid tussen blank en zwart, is de etnische status van Deirdre een goed bewaard geheim; ze is immers niet meer dan een vrije slavin. Wanneer Deirdre door haar huwelijk verhuist naar het katholieke Saint-Domingue levert dat haar definitieve vrijheid op. Het verhaal bevat romantiek, spanning, maar ook historische informatie. De Zwarte Messias, die de leiding heeft over de slavenopstanden, is een historische figuur. Hispaniola is het eiland waarop nu Haïti en de Dominicaanse Republiek liggen. Sarah Lark (pseudoniem van Christiane Gohl) staat als goede verteller bekend. Dit vervolg op 'Het eiland van duizend bronnen' is een uitermate boeiend verhaal dat heel goed zelfstandig te lezen is. Voorin twee kaarten; achterin een nawoord. Vrij kleine druk.

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen werd …Lees verder op Wikipedia

Suggesties