Boek
Nederlands

Een jaar in de ruimte : een leven lang astronaut

Scott Kelly (auteur), Margaret Lazarus Dean (auteur)
+1
Een jaar in de ruimte : een leven lang astronaut
×
Een jaar in de ruimte : een leven lang astronaut Een jaar in de ruimte : een leven lang astronaut

Een jaar in de ruimte : een leven lang astronaut

Scott Kelly (auteur), Margaret Lazarus Dean (auteur)
Levensverhaal van de Amerikaanse astronaut, die zijn carrière begon als luie scholier, maar uiteindelijk een gepassioneerde gevechtspiloot werd en zelfs een jaar in het ISS verbleef.
Titel
Een jaar in de ruimte : een leven lang astronaut
Auteur
Scott Kelly 1964- Margaret Lazarus Dean
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Endurance : a year in space, a lifetime of discovery
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2017
384 p., [24] p. foto's : ill.
ISBN
9789402700473 (hardback)

Besprekingen

In 2015/2016 verbleef de Amerikaanse auteur (gevechtspiloot, ingenieur, astronaut) een jaar in het ruimtestation ISS, dat 400 km boven de aarde rondcirkelt. In twintig hoofdstukken krijgt de lezer zijn levensverhaal op aarde en in de ruimte beschreven. Op een mooie manier worden de hoofdstukken over zijn leven als luie scholier die een gepassioneerde gevechtspiloot werd, en later als piloot missies met de Space Shuttle volbracht, afgewisseld met het indrukwekkende verhaal van het jaar in het ISS. Ook zijn privéleven, emoties en gevoelens komen gedetailleerd, open en eerlijk aan de orde. Het soms dagboekachtige boek is geschreven in eenvoudige taal, boeit en is zelfs spannend. De auteur streeft er duidelijk naar om zijn ervaringen te gebruiken voor vooruitgang van wetenschappelijke ontwikkelingen. Enkele zwart-witillustraties en 2 x 8 pagina’s met kleurenfoto’s begeleiden de tekst. Een bijzondere inkijk in de ruimtevaart en het zware en indrukwekkende astronautenleven. Voor alle ruimte…Lees verder

Over Scott Kelly

Scott Joseph Kelly (Orange, 21 februari 1964) is een Amerikaans ruimtevaarder. Scott heeft een tweelingbroer Mark Kelly die ook ruimtevaarder is.

Kelly maakte deel uit van NASA Astronaut Group 16. Deze groep van 44 ruimtevaarders begon hun training in 1996 en had als bijnaam The Sardines.

Zijn eerste ruimtevlucht was STS-103 naar de Hubble-ruimtetelescoop en vond plaats op 20 december 1999. Later volgden nog drie missies naar het Internationaal ruimtestation ISS. In maart 2015 begon hij samen met Michail Kornijenko aan een missie van één jaar aan boord van het ruimtestation ISS. Na 342 dagen in de ruimte keerden ze op 2 maart 2016 weer terug op aarde. Op 11 maart 2016 meldde Scott Kelly per 1 april af te zullen zwaaien bij NASA. Hij blijft echter wel deelnemen aan de onderzoeken die uit zijn jaar in de ruimte voortkomen.

Lees verder op Wikipedia