Twee Franse jongens, 18 en 20 jaar, ontmoeten elkaar op het strand in Bretagne en krijgen een onstuimige liefdesrelatie met elkaar. Vanaf ca. 16 jaar.
Taal
Frans
Uitgever
Boomerang Pictures, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
95 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414218904978

Besprekingen

Frans coming-of-age, psychologisch drama uit 2000 van Sebastien Lifshitz, met Jeremie Elkaïm, Stephane Rideau e.a. De 18-jarige Parijzenaar Mathieu brengt zoals gewoonlijk de zomervakantie door met zijn familie in hun vakantiewoning in Bretagne. Op het strand ontmoet hij de 20-jarige Cédric. Deze knappe en wat meer ervaren jongen weet al een tijd dat hij homoseksueel is. Een onstuimige liefde volgt en aan het eind van de vakantie wil Cédric dat Mathieu met hem meegaat naar Nantes en daar gaat studeren. Voor Mathieu gaat het wel wat snel allemaal. Michael Thomson (BBC Films Reviews, 24-10-'01) gaf 3 (van 5) sterren en vond de twee jongens sterke acteurs die de film 'plenty of subtle power' geven. Volkskrant (12-6-'03): 'De a-chronologische vertelling, de duister gelaten plekken in het scenario en de soms vlijmscherpe montage maken van Presque rien een pretentieuze onderneming. Lifshitz verbergt de gevoelens van zijn personages, en concentreert zich op het abstracte proces van volwassen…Lees verder

Over Sebastien Lifshitz

Sébastien Lifshitz (Parijs, 21 januari 1968) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver.

Hij studeerde van 1987 tot 1992 kunstgeschiedenis aan het Louvre en aan de Sorbonne. Hij was een tijdje assistent aan het Centre Georges Pompidou en werd vervolgens filmregisseur.

Filmografie

  • Il faut que je l'aime, 1994, scenario en regie
  • Claire Denis la vagabonde, documentaire, 1996
  • Les corps ouverts, 1997, scenario, regie en acteur
  • Les terres froides, tv-film (reeks Gauche-Droite voor ARTE), 1999
  • Presque rien, 2000, scenario en regie
  • La Traversée, documentaire, 2001, regie
  • Wild Side, 2004, scenario en regie
  • Plein sud, 2009, scenario en regie
  • Les Invisibles, 2012, documentaire
  • Bambi, 2013, documentaire
  • Les Vies de Thérèse, 2016, documentaire
Lees verder op Wikipedia